Şair Ali Öztürk

Şair Ali Öztürk

ERBAKAN HOCA

ERBAKAN HOCA

       1974 yılındaki Kıbrıs Barış hareketinden tam 34 yıl sonra Erbakan Hocamız tutturmuş “ Harekatın emrini Genel Kurmaya ben verdim” diyor.

      İlahi Hocam, bunu rahmetli Ecevit"in sağlığında  söylemedin de şimdi mi söylüyorsun !

      Bilindiği gibi Cenevre konferansına katılan zamanın Dışişleri bakanı Merhum Turan Güneş,anlaşmanın mümkün olmadığı anlamına gelen “Ayşe Tatile Çıksın” parolasını Ecevit"e  bildirmiş bunun üzerine 2. Kıbrıs çıkartması başlatılmıştı. 

      Acaba Güneş, Ecevit"e “Ayşe  Tatile Çıksın” demeyip Erbakan Hocaya, “Yenge Kadayıfın Altına Bir Baksın” diye mi  bir parola mı verdi ki….

ÖRNEK DAVRANIŞ

      Siyaset arenasında  iktidar ve muhalefettekiler birbirlerinin gözlerini oymaya çalışırken, Türkiye"nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine üye olarak kabul edilmesinden dolayı CHP milletvekili Onur Öymen AK Partiyi tebrik ettiğini söylüyor.

      İşte Demokrasi adına özlenen ve örnek bir davranış.

           Biz de sayın Öymen"i bu davranışından dolayı tebrik ederiz.

EVLENME YAŞI

      Evlenme yaşının 14"e indirilmesi, taciz edilen kadınların şikayetçi olmadıkları takdirde tacizcilere  hiçbir cezai hüküm uygulanmaması için yeni bir kanun tasarısı hazırlandığı söylenmekte.Neyse ki, Adalet Bakanı M.Ali Şahin, böyle bir şeyin olmadığını açıkladı.

      Zaten böyle bir tasarının kanunlaşması, ne AB"ye  uyum yasalarına ne de Kopenhag Kriterlerine uyardı.

      Onun için ,Hüseyin Üzmez gibi uçkuruna sahip olamayanlar boşuna ümitlenmesin !

Önceki ve Sonraki Yazılar