UMARIM BÖYLE BİR YASA TASARISI ASLA GÜNDEME GELMEZ

 “ Adalet Bakanlığı"nda , evlenme yaşını 14"e indiren , tecavüzcüyle evlenme durumunda cezanın ortadan kalkmasını sağlayan ve tecavüzde şikayet yaşını 14"e indiren yasa değişiklikleri için hazırlık yapıldığı ortaya çıktı.” 

Bu düzenlemeler adeta Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Ölmez"lerin  işledikleri suç şikayete bağlı hale getirileceği için hapis cezasından kurtulabilecek bütün Ölmez"ler ölümsüzleşecek.Ne yazık ki ,ülkeden yaşanan katliamlar, infazlar , düşmanlıklar , yok sayılmalar , ekonomik zorluklar nedeniyle çok fazla ilgilenemediğimiz kadına yönelik şiddet , taciz , tecavüz , eve kapatmalar , töre cinayetleri , devam ederken sessiz sedasız çıkarılmaya çalışılan yasa değişiklikleriyle evlatları , torunları yaşındaki kızlara tecavüz edenler ülkenin makbul cinsinin , makbul inancının , makbul dünya görüşünün sahipleri makbul vatandaşları nerdeyse yapmış oldukları en aşağılayıcı suçlarını bağışlayıp yeniden başkalarına da bu aşağılık davranışı yapıp ona da yaşamı zehir etsin diye adeta ödüllendirilerek serbest bırakılacak.

İki gün önce tartışıldığı söylenen , toplumun sadece kadınlarınca itiraz ederek sesini yükselttiği bu tartışmaları bir süre gündemin dışına atarak ortalığı kontrol eden AKP" liler her zamanki taktiğini uygulayarak gündemin yoğun olduğu başka bir süreçte bu hazırladığı yasa taslağını hızla meclis gündemine getirerek hızla geçirir türban eylemleriyle büyük ölçüde çözülen kadın sorununu böylesine bir yasa ile hepten çözerek “SORUNSUZ KADINLAR” dan oluşan bir Türkiye tablosu çıkaracak ortaya.

N e güzel , ne sorunsuz kadınlar olcağız öylemi bütün bunları unutarak;

“ tecavüze uğrayan kızın aile içi infazı”

Bu kez yer Van 15 yaşında bir kız tecavüze uğruyor ve hiç kimseyle bu sorununu kimseyle paylaşamıyor. İlerleyen zaman içinde baş ağrısı nedeniyle ağabeysi tarafından hastaneye, doktora götürülüyor.Doktor bu işin ilerde sorunlar yaratacağını düşünerek kızı hastanede alı koyup tedavi edeceğini söylüyor ve doğum gerçekleşiyor. Kız eve çıkıyor bütün yaşadıklarını ne yazık ki annesiyle paylaşıyor.Ağabeyi kızla dışarı çıkıyor,bir süre sonra ağabeyi eve dönüyor eller kanlı. Tecavüz edende erkek , cezalandıranda.Yaşamına son verilen KADIN.Namus temizlenmiş oldu.

“ 15 yaşında Iğdır"da tecavüze uğradı”

Kars Sarıkamış"a çobanlık yapmak üzere ailesiyle geldi,bir süre sonra ne yazık ki çocuk dünyaya geldi çocuk hastane kuvözünde ,15 yaşındaki anne Kars Emniyet Müdürlüğü Çocuk  Şubesince korumaya alındı.

“tecavüze uğrayan 14 yaşındaki kız”

Bu kez Yalova ;8.sınıf öğrencisi 14 yaşındaki kızın  5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.52 yaşındaki üvey babası tarafından tecavüze uğradığını söyleyen üvey baba hamileliğin kendinden olmasının mümkün olmadığını daha önceki evliliklerinden çocuk sahibi olamadığını söyledi.Tecavüzü kabul etti.

“İzmir"in Menderes ilçesinde 4 gün önce tecavüze uğradığı için hastaneye getirildi”

1.5 yaşındaki çocuk annesi ve komşuları tarafından yataktan düştüğü söylenerek hastaneye getirilen bebeğin tecavüze uğradığı ortaya çıktı.Tecavüz sırasında yaşadığı travma ve zorlama nedeniyle 1.5 yaşındaki kız çocuğunun bir süre yürüyemeyeceği doktorlar tarafından açıklandı.

“5 bin çocuk cinsel istismar kurbanı”

Çocuk yaştaki annelerin acı dramı.

Araştırmalar en fazla 8-11 yaşın cinsel istismara maruz kaldığını saptamış . İstismarın % 57"si baba , % 4"ü ağabey , % 3 yakın akraba , % 26 ikinci dereceden akraba.

Adli tıptan rapor almak için müracaat eden sayı 1455 iken gerçek sayının 5 binin üzerinde olduğu saptanmış. İstismara maruz kalanların % 85"i kız , % 15 erkek çocuğu.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, bebek tecavüzcülerinin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını öngören yasa teklifinin bir an önce TBMM gündemine alınarak yasalaştırılması için web sitesinde anket başlatmıştı.  
Anketin başlama tarihi 30 Kasım 2006  
“Bebek tecavüzcülerinin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını öngören yasa teklifinin bir an önce TBMM gündemine alınarak yasalaşmasını istiyor musunuz? ” sorusuna 10.04.2007 TS 20.30 tarihine kadar : 564.871 kişi EVET, 1533 kişi HAYIR demiş.. Ve toplamda 566.404 kişi oy kullanılmış… (
:: cananaritman ::
Olayın üzerinden yaklaşık 4.5 ay geçti.

Canan Arıtman"ın hazırlamış olduğu üstle görünen yasa tasarı taslağı ne yazık ki hiç gündeme gelmediği gibi onun yerine diğer ilginç teklifler gündeme getirildi.

“tecavüze uğrayan Mardin"li 13 yaşındaki kız”

Tecavüze uğrayan 13 yaşındaki Mardinli N.Ç.'nin yaşadıklarının üzerinden altı ay geçti. Bu süre içinde çocuklara yönelik cinsel şiddet olayları durmak bilmedi. Mütecavizler mi artmıştı yoksa tecavüze uğrayanların konuşma cesareti mi? Adli Tıp Uzmanı Prof. Fatih Yavuz'a göre minicik kızlar kadar minicik oğlan çocukları da tecavüze uğruyor. Ama yargı ve basına çoğunlukla mağdureler yansıyor. 
Servis sürücüsünün tecavüzüne uğrayan 13 yaşındaki öğrenciden sevgilisi tarafından erkeklere satılan genç kız, uğradığı cinsel saldırı sonucunda hamile kalan veya yakın akrabası tarafından pazarlanan çocuklar... N.Ç. davasını takip eden günlerde Türkiye'nin pek çok ilinden çocuklara yönelik cinsel şiddet haberleri çıktı. Çocuklar sadece cinsel saldırıya değil, işkence ve dayağa da maruz kaldılar. Vücudunda sigara söndürülen ve pompalı tüfekle dövülen 11 yaşındaki kız, silah zoruyla tecavüze uğradı, uyuşturucuya alıştırıldı. Bunalım sonucu okulu bıraktı. Uyuşturucu karşılığı ilişkiye girmeye başladı. Dayısının zengin olma hayalleri yüzünden 20 milyon liraya erkeklere satılan kız isea 12 yaşındaydı. Sekiz aylık hamile olan Adanalı yaşıtı, cinsel saldırıya uğradığı 13 kişiyi teşhis etti. Ancak bu sayının 50'ye çıkabileceği söylendi. Zanlılar "Tarlada bizi çağırıp 250-500 bin lira karşılığında ilişkiye giriyordu" diye kendilerini savundular. 13 yaşındaki kızını soyup porno film izlettiren baba, 14 yaşında evlendirildiğini, eşinden ayrıldığını ve alkol aldığı bir gün eyleme kalkıştığını söyledi.

“Evinden kaçan 15 yaşındaki F.K.”

Kendisine yardım vaat eden İrfan Algın'ın tecavüzüne uğradıktan sonra bir ayda yaklaşık 100 erkeğe pazarladı. F.K., ailesi de kabul etmeyince, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edildi.  
F.K.'nın dramı, Antalya polisine gelen ihbarla ortaya çıktı. Geçen ay evden kaçan F.K., parkta otururken yanına gelen cezaevi firarisi 32 yaşındaki İrfan Algın tarafından kandırılarak, bir eve götürüldü. Algın, F.K.'ya, arkadaşı Orhan K.'nın evinde defalarca tecavüz ettikten sonra erkeklere pazarlamaya başladı. Antalya, Burdur ve Isparta'da küçük kızı 100 erkeğe satan Algın, ihbar üzerine eve düzenlenen baskınla yakalandı. F.K. yaşadıklarını şöyle anlattı: "Parktayken yanıma gelip oturdu. Ona evden kaçtığımı söyledim. 'Ailendir, sinirin geçene kadar yanımda kal, sonra seni ailene götürürüm' dedi. İnanıp gittim. Tecavüz ettikten sonra beni satmaya başladı. Bir keresinde Isparta'ya götürüp ormanlıkta 15 erkeğe pazarladı."  
Hırsızlık, yankesicilik, gasptan sabıkalı Algın'ın geçen yıl cezaevinden firar ettiği ve kesinleşmiş yedi yıl 10 ay hapis cezası olduğu ortaya çıktı. Algın ile Orhan K. tutuklandı.

Aslında yazılan hikayelerde , tanıklıklarda , yaşanan olaylarda , sonlarda aşağı yukarı ayni.

Ancak yüzyıllardır , baskılar , gelenekler , ailelerin yalnızlaştırması , sahipsizlik , ekonomik güçsüzlük nedeni gibi binlerce nedenle sessizliğini koruyan bu film şeritleri karanlık odadan yavaş yavaş aydınlığa çıkıyor. Bu aydınlık yolculuk öncesi elbetteki direnenler , korkanlar , ürkenler , geçmişlerini anımsayıp titreyenler olacak ve onların yandaşları da olacaktır.

Bizlerde dirençli , özgür , kararlı kadınlar olarak yanımızda yoldaşlarımız olduğunu biliyoruz.

Yasa tasarısı ile ilgili olarak umarım verilen bilgiler yanlıştır.

Aksi taktirde sadece Ölmez , Gülmez kurtulmayacak bu günün parlamentosunu dolduran çok inançlı ! kesim inancının boyutlarını ve kararlılıklarını vurgulamış olacaklar.18.10.2008

Emel Sungur

(Yazımın içinde farklı gazete haberlerinden faydalanarak somut verileri sizlerle paylaşmak istedim.)

Önceki ve Sonraki Yazılar