Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

BAŞARI BİR MARATONDUR

Her insan kendince de olsa potansiyel bir dâhidir. Bir başarının en zor olan kısmı en başıdır. Eğer başladığın zor işte yılmamışsan, seni kimse gittiğin yolda , istediğin işinde kimse durduramaz. Çünkü hayat engellerle çevrilmiştir. Buna rağmen istediği ne ise bunu iyi bilen her zorluğa rağmen yolunu alır. Geçmiş geleceğin aynasıdır. Şimdi çalışmanın, akıttığın alın terinin mükafatını geleceğindeki muhteşem huzurda daha iyi göreceksin.

Sizin ne kadar başaracağınızın gizemi , neyi istediğinizde gizlidir. İlerde başımızı döndürecek kadar iyi işler yapmayı istiyor isek, önce bunu yapabilecek azim ve arzu içinde olmalıyız. İnsanı yoran çalıştığı işin zorluğu değil, o iş için olumsuz hisler içine girmesidir. Geleceğinin huzurunu istiyorsa, onu kazanacak istekleri kendi bünyesine monta etmesi lazım.

Eğer  hiçbir şey düşünmez iseniz,  bir süre sonra düşünemez halde olursunuz, düzensiz ve yetersiz uyku  akışı, hatırlamanın ve yaptığın işi düşünmenin en büyük engelidir. Aslında insan her şeyin üstesinden gelebilir. Herkes bir yere aittir. Yazan onu ona zaten  yazmıştır. Hayal  ise bir maratondur. Yaşadığınız her şey de  sizin hayatınızdır. Başardığınızın onur da sizin alnınıza yazılacaktır.

Ümitsiz olmadan işinizi yapın.

İnsan şunu demeli;” sistemli çalışmayı alışkanlık yapacağım.” Gergin çalışma içinde isek, inanın sonunda ondan nefret eder hale geliriz. Planlı, sistemli ve hızlı  çalışılmalı her insan. Bugün her şeyi ile işini yapan insan dünyanın en başarılı insanıdır. Spor içimizdeki gerginliği tetikleyen faktörleri azaltır. Büyük hata içinde olursak,  bu yanlış anlamaların ürünüdür. Nereye gideceğini bilmeyen ayağa hiçbir şey fayda etmez.

Başarı ısrarla işinde yol almanın karşılığıdır. Spor adamının işi yapılanları yada yetenekli olanları kimsenin bakmadığı açıdan beğenen kişidir. Başarıya giden yolculuğun başlangıcı zor. İlerleyen bölümleri de çok kolay. Süper başarılı olmuş kişinin arkasında süper çalışan beyin mevcut. İşteki farklılığı bilmek, zekanın ta kendisidir.

Arkadaşlar iş, öğrenme yüz metre koşusu değil. O maraton yürüyüşüdür. İrademiz ne kadar güçlü  olursa bizde o kadar mutluyuzdur. Kimse torpille iş yapmamalı. Bileğinizin ne  hakkı  ise siz onun peşinde olun. Her yetenekli insan başarılı insan ordusunun da bir komutanıdır. Başarı her zaman özverinin, alın terinin ve sabrın ürünüdür. Aşırı stres altındaki çalışma, yarı gücü ile çalışan beyinle girilmiş sınav gibidir.

Bir sporcu şunu demeli;” kendime güveniyorum”. Başarının yolu çok çalışmaktan geçiyor. Yine görüşmek üzere demeden, en tepede görüşülen ne ise  onlara katılsam demek  saçmalığın dik alası bence,  Zaten kolay olan neki!

Önceki ve Sonraki Yazılar