İKİ ÇAĞRIMERKEZİ VE İLK ÇAĞRIM DİPLOMASIZ BAŞKAN HABERİNİN MUHATABINA

 

Tabi ki iki çağrı arasında bir ilişki yok ama, aylardır Ordu basınını işgal eden çağrı da cevabını bulmalı diye düşünenlerdenim.

ÖnceÇağrı Merkezinden başlamak istiyorum.

Ordu’muzun duayen gazetecilerinden Taner Aksoy yıllardır bu konuyu gündemde tutmaya çalışıyor.

Ben bu olayın canlı şahitlerindenim.Mehmet Hilmi Güler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı iken Taner Aksoy benim yanımda Sayın Bakan’a adeta yalvararak bu hizmetin Ordu ‘yakazandırılmasını anlatıyordu. Ben de böyle bir yatırımın bir çok işsize işimkanı sağlayacağını o gün duymuştum.

Bu gün Ordu mahalli gazeteleri okuyunca Taner Aksoy’un yana yakıla üzerinde durduğu projenin gerçekleşme aşamasındaolması benim gibi en çok bu projede emeği geçenleri sevindirmiştir herhalde.

Bugünkü Ordu olay gazetesinin manşetini görmeyenler için ben aynen manşeti veriyorum: ”İKİ ÇAĞRI MERKEZİNDE BİN KİŞİ ÇALIŞACAK.”

Bilgi teknolojilerialanında Avrupa’nın lider şirketlerinden olan Atos’un Ordu’da bir çağrı merkezikurmak için çalışmalarını sürdürdüğünü öğrendik.

Yaz ayları içinde Türk Telekom’unçağrı merkezinin de hizmete girmesiyle iki çağrı merkezinde toplam bin kişiistihdam edilecek.

Hatta ilk etapta 75 kişinin iş sahibi olduğunu müjdeleyen Sayın Vali’miz her ay 50-60 kişi ilave edilerek bu sayının bine yaklaşacağınısöylemeleri en çok gençlerimizin yüreğine su serpmiştir herhalde.

Bilhassa bilgisayar teknolojisine sahip olan gençlerimiz için çok önemli sayıda işkapısı aralanmış oluyor.

Sayın Vali’miz çağrı Merkezi’nin Mayıs ayı içinde Sayınİçişleri Bakanı ve Sayın milletvekillerin katılımı ile açılışını yapılacağını açıklaması Ordu kamuoyunda çok olumlu karşılandı.

Emeği geçen herkesi kutlamak da bizim görevimiz olsa gerek.

Gelelim bu vesile ile bizim çağrımıza.Günlerdir Ordubasınına yansıyan ve isim verilmeden bütün parti İl Başkanlarını ilgilendirenbir çağrının açıklığa kavuşturulması gerekmiyor mu?

Bu haber genelde “Diplomasız Başkan” olarak veriliyor.

Salı günü aynı haber tekrarlandı ve çağrı yine aynı çağrı.

Bizi kimin diplomalı kimin diplomasız veya kimin sahici diplomalı olduğu ilgilendirmez diyemeyiz. Ortada öyle bir töhmet bulunuyor ve konuşuluyor ki,bu konunun tez elden açıklığa kavuşması gerekiyor.

Eğer siyasi parti yasasına göreveya parti tüzüğüne göre il Başkanlığı için Üniversite Diploması şartı var isebu konu önemli.Aksi taktirde hiç kimsenin diploması hiçbir kimseyi ilgilendirmez.

Burada bizi ilgilendiren konu hak ihlalinin olup olmamasıdır.

Hiçkimse eğer mevcut yasalar veya parti tüzükleri ön görmediği halde bir hakkı ihlal edememeli .

İnşallah bu husus da açıklığa kavuşur ve insanlar siyaset yapacak ise önce temiz siyasetin önü açılmalıdır diye düşünenlerdenim

Önceki ve Sonraki Yazılar