Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

AZİZ TOKAT DİYE BİRİ…

 

Boklu derenin Aziz Tokat ı.  Ömrünün yarısı spor alanlarından geçmiş spor doktoru, ya da emekçisi. Herkesin saygı duyduğu ve incinmesini istemediği sporun Teksası. Mahallemin ağbisi, karşı komşum.  Ordu spor takımına en çok oyuncu veren insan. Hala okulların önünde sporcu bulurum aşkı ile zor şartlarda bu işi yapmanın gayretinde olan aşık.

Bunların heykeli dikilmeli.

Ben 28 yıldır bu işin içindeyim o 40 yılı aşkın. Esnaf sporu kurduğunda ilk yılında averaj takımı olunca, ne yapıyor bu diyenler ilerde Esnaf sporun şampiyonluklarına şapka çıkardılar. Aziz Tokat denen adam, Ordu spora Aydın, Turgay, Arif, Fevzi, Metin, Süleyman, Kemal Yıldırım, Kemal Köse, Ali İhsan gibi isimleri verince herkesin gözü o kapıya, Esnaf spora çevrildi.

Ben İdman yurdu kulübünde idim ama çok maç oynadım, Kemalli, Gıdibi li, Tıkıl oğlu kardeşli, kiğınlı,   kız Salih li, Kubilaylı takımı ile..Müthiş takımları olurdu hep. Şimdi Esnaf Kefaletin başındaki insanların öcü gördükleri spor yüzünden tek kaldı, yalnızlaştı..Zaten amatörün çilesi çok, ağır işçilik, nasıl dayanacak bilemiyorum.

Ama , sayın Seyit Torun başkandan bir ricam var. Ordu sporu için bir değer olan sayın Tokat ı  ölünce mi anlayacak Ordu, rica ediyorum Bülbül deresine bir heykelini dikip de ölümsüzlük verin başkanım. Gelen giden örgencilerde örgensin bu spor abidesini..

Benim için her daim idol olmuş  iki isim var biride yolumu buraya çeviren müler Aydın. Onu a küstürdük ne yazık ki. Bir gün bu Ordu çok arayacağı insanları lütfen harcamasın. Esnaf Sanatkarlar birliği de Esnafın amatördeki sesine kulak versin elini uzatsın..Zor bir daha Esnaf spor meydana getirmek.

Aziz Tokat. Öperim ellerinden. Boklu dereli olarak sana saygımız sonsuz. Bu duru göl yada amatör sporda minnettar..Allah ömür versin de aramızda hep ol.

Sensiz olmaz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar