Valimiz

Ordu valiler konusunda şanslı şehirlerden biri. Bunu son 25 yılın valilerini gazetecilik mesleğim ve spor yöneticiliğim nedeniyle çok yakından tanıma fırsatı bulduğum için söylüyorum.

Hepsinin de, Ordu'ya hizmet etmek için büyük bir çaba içerisinde olduklarına şahit oldum. Biz Ordulular olarak, valilerimizin bu çabalarında kendilerine fazla da destek olamadık. Vali bir ilin mülki amiridir. Hizmeti yürütecek olan bürokratlardır ve sivil toplum kuruluşlarıdır.

 İnanın Ordu'da bu hizmetlerin sağlıklı bir şekilde yürümesini adeta bürokratlar ve bu kuruluşlar engelliyor. Arkasına bir siyasetci desteği alan bürokrat, delege desteğini alan sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ayağı yere basmıyor. Hizmeti düşünen yok.

Ordu'da Eğitim dibe vurmuş, Spor kulüpleri kapanmış,Elektirik telefon şebekeleri iflas etmiş,Sahillerimiz talan edilmiş ve çöplüğe dönmüş,ihale yolsuzluklarına adı karışmış,esnaf siftah etmeden dükkanını kapatmış kimin umurunda.

 Siyasetci desteği ve delege desteği herşeyin üstünü örtüyor. Son Valimiz Ali Kaban'ın bu anlayışa son vereceği inancındayım. Sorunlara karşı duyarlılığı, çözüm arama yöntemi, konulara hassasiyeti bunun birer göstergesidir. Ordulular olarak ilimizin modern ve sorunsuz bir kent olması için Vali Kaban'a destek olmalıyız,projeler üretmeliyiz.

Vali Kaban, göreve geldiğinde ilk iş olarak, mesai mevhumu gözetmeden Ordululara kapılarını açtı. İnsanların dertlerini dinlerken çözüm konusunda da kolları sıvadığını gördüm.Vali Kaban'ın Orduspor konusunda gösterdiği duyarlılık,Havaalanı, Çevre yolu, Dereyolu ve sahildeki talanlarla ilgili attığı adımlar gerçekten Ordumuzun yıllardır çözüm bekleyen ve kangren olmuş sorunlarıdır.

Bu sorunları çözümü halinde ilimizin yaşanır kent olacağını düşünüyorum.Vali Kaban, ilimiz gençliği konusunda gösterdiği hassasiyeti de beni heycanlandırıyor. Vali Kaban,bu konu da da önemli çalışmalar yaptığının müjdesini veriyor. Bu müjdeli haberin de gerçekleşmesini umut ediyorum.

Çünkü,en önemli yatırım gençliğe yapılan yatırım olduğuna inananlardanım.

Önceki ve Sonraki Yazılar