OYUN İÇİNDE OYUN

  OYUN İÇİNDE OYUN

                                                                                                                             ABDULLAH AYDIN

                                                                                                                             [email protected]

 

            Gündem istemediğiniz kadar dolu… Her tarafta oyun içinde oyun var. Biliyorsan oynarsın, ayağına kimse basmaz, basamaz; bilmiyorsan seyredersin, herkes oyunu bildiği gibi oynar; ben bu oyunu beğenmedim deme şansın hiç yok… Şu sıralar Türkiye"nin içinde ve dışında çeşitli oyunlar oynanıyor. Türkiye oyunun içinde var gibi, aslında yok gibi…

            ABD başkanına Nobel Barış ödülü verilmiş! “Neden verildi?” diye sormayın. Hikmeti kendinde saklı… Siz hiç ağa dururken, marabaya nişan verildiğine tanık oldunuz mu? Bu yılki "Nobel Barış Ödülü" de işte öyle bir şey.

            Dünya"nın çeşitli ülkelerinde işgal ve sömürge gücü olarak savaşçı askeri birliklerini bulunduran, milyonlarca insanın öldürülmesinin baş müsebbibi olan Emperyalist bir ülkenin başkanına "Nobel Barış Ödülü" veriliyorsa, Alfred Nobel hayatta olsa bu işe itiraz eder, Dinamit lokumu yerine Türk lokumu yapmayı tercih ederdi… Demek ki güç ve Dünya ağalığı böyle bir şey!

            Türkiye ile Ermenistan arasındaki Zürich gizli toplantıları her iki ülke açısından utanılacak bir durumdur. Başkalarının denetim ve gözetiminde, halkalarından gizli gizli yapılan ve sonunda birilerinin baskısı altında zorla imzalanan Zürich ön protokolü, ne Ermeni halkını ne de Türk halkını tatminden etmekten uzaktır. Çünkü Diaspora kontrolündeki Ermeni propagandalarının ve taleplerinin durması pek olası görülmüyor. Ermeni propaganda ve talepleri durmadıkça, Dağlık Karabağ sorunu ve Soykırım iddiaları devam ettikçe Türkiye halkının da memnun olması mümkün değil. O zaman oynanan bu oyun neyin nesi? Bu işte ABD"nin AB"nin baskısı ve yönlendirmesi açıkça görülüyor. Ermenistan temsilcisinin arada mızıkçılık yapması biraz sahte role benziyor. Temennimiz, Zürich Antlaşmasının Lozan antlaşmasının karşısına konulmamasıdır. Türk halkı bu konuda dikkatli davranmalı ve ilgilileri sürekli uyarmalıdır. Yarın çok geç olabilir!

            Açılım tragedyası devam ediyor. Açılım oyunlarında, ön hazırlıksız ve anestezi yapılmadan gerçekleştirilen ameliyatla spastik doğan nesnenin adı da yanlış konulup, yanlış telâffuz edildiğinden, oyun komediye dönüştü. Aynı ülkede, aynı çatı altında, aynı salonda bulunan insanların birbirleriyle mektupla anlaşmaya çalışmalarında, samimiyetsizliğin ötesinde art niyet aramamak mümkün mü? Davranışlarından ve söylemlerinden Başbakan"ın bir hiç peşinde koştuğu gözlerden kaçmıyor. Başbakan"ın bütün mahareti, hitap ettiği potansiyel kitleyi iyi tanıması ve bir şeyler yapıyormuş görüntüsüyle hedef kitleyi oyalamasıdır. Bu oyun bu görüntüsü ve içeriğiyle Tragedya, Komedi derken, oradan Dramatik bir sonuca gitme tehlikesi taşıyor. Korkumuz, bileklerimize yani kelepçelerin, ayaklarımıza yeni prangaların takılmaya çalışılıyor olmasıdır.

            Gitti, gitti yavrum 260 bin (Milyar) liralık Süpermen. Bizi saf dışı bırakan Bosna-Hersek Milli takımı Teknik direktörünün aylık ücreti ise 5 bin Euro (11 000 Lira) imiş! Meğer biz ne kadar zengin bir ülke imişiz de haberimiz yokmuş. Peki bu on milyon işsiz, beş yüz lira asgari ücret neyin nesi? Kim kimi kandırıyor, kim kimi söğüşlüyor bu ülkede? Bu iki yüz altmış milyar lira aylık ücret alan adamın, günlük, aylık gerçek mesaisi kaç saat? Bu para ile kaç öğrenciye burs verilir, kaç okula laboratuar yapılır, kaç engelli yurttaşa araba alınır,  böbrek hastalarına kaç diyaliz makinesi alınır, kaç cankurtaran arabası, kaç itfaiye arabası alınır?

            Bu ülkeyi yönetenler veya yönettiğini zannedenler! Lütfen biraz insaf, biraz akıl, biraz hukuk, biraz hesap; birazcık da vicdan!... Her yerde, her konuda üç Maymun oyununu oynamayalım. Unutmayalım ki: Maymuna leblebi atan çok bulunur…


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.