GENEL MÜDÜR GÜLDAL: 60 A YAKIN FINDIK ALIM NOKTAMIZ HAZIR

GENEL MÜDÜR GÜLDAL: 60 A YAKIN FINDIK ALIM NOKTAMIZ HAZIR

21 Ağustos'tan sonra da randevularımızı açmış olacağız ve üreticilerimiz randevu alarak 28’den itibaren fındıklarını bize teslim edecekler." diye konuştu.Bu yıl Giresun kalite fındığın 84 lira, levant kalite fındığın 82,5 lira, sivri fındığın ise

cccTMO Genel Müdürü Ahmet GÜLDAL, 21 Ağustos'tan sonra randevuların açılacağını belirterek " Karadeniz bölgesinde fındık üretimin yoğun olduğu her ilde her yıl olduğu gibi bu yıl da 60’a yakın alım noktamız hazır” dedi.

GENEL MÜDÜR GÜLDAL: 60 A YAKIN FINDIK ALIM NOKTAMIZ HAZIR

Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Ahmet GÜLDAL yakında başlayacak olan fındık hasadı ve alım sezonuna ilişkin açıklamalar yaptı.

TMO’nun fındık alım hazırlıklarına dair bilgiler veren GÜLDAL "Toprak Mahsulleri Ofisi olarak biz her yıl fındık alıyoruz. Bunun için depolarımızı, planlamalarımızı yaptık. 21 Ağustos'tan sonra da randevularımızı açmış olacağız ve üreticilerimiz randevu alarak 28’den itibaren fındıklarını bize teslim edecekler." diye konuştu.

Bu yıl Giresun kalite fındığın 84 lira, levant kalite fındığın 82,5 lira, sivri fındığın ise 80 liradan alınacağını hatırlatan GÜLDAL, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından randıman primi ve destekleme priminin bu fiyatlara ilave olarak ödeneceğini söyledi.

Genel Müdür, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın açıkladığı bu fiyatların referans fiyat olduğunu hatırlatarak, üreticilerin bu fiyatları esas almalarını ve mahsullerini buna göre değerlendirmelerini istedi.

“ÜRETİCİLERİMİZ FINDIKLARINI BÜYÜK BİR ÖZENLE KURUTMALILAR”

Hasat döneminin 15 Ağustos'tan sonra başlayacağına işaret eden Güldal, üreticileri rutubet konusunda da uyardı. Havaların yağışlı gittiğini belirten Genel Müdürümüz “Rutubetli fındık sorunuyla her yıl karşılaşıyoruz. Üreticilerimiz fındıklarının iyice kuruduğundan emin olduktan sonra TMO'ya getirsinler.” dedi.

Genel Müdür GÜLDAL bu sene fındıkta 725 bin tonluk bir rekolte beklendiğini aktardı. Bu miktarın geçen senenin biraz altında olduğunu söyleyen GÜLDAL "Rekolte geçen yılın biraz altında olmasına rağmen Türkiye'nin ihracatını aksatacak bir boyutta değil. Gayet verimli, bereketli. İnşallah kalite de öyle olursa bu güzel fiyatla birlikte üreticilerimiz bereketli ve kârlı bir sezon geçirmiş olacak." ifadelerini kullandı.

“FINDIK DEPOLARIMIZ ALIMA HAZIR”

Depolarda geçen yıldan devir fındık olduğunu ancak yeni depoların hazırlandığını belirten GÜLDAL, "Fındıkta herhangi bir depo problemi yok. Üreticilerimizin bize arz ettiği fındıkları almaya hazırız." dedi.

GÜLDAL, hasat dönemi başladıktan sonra sıklıkla Karadeniz'de üreticilerin yanında olacağını söyleyerek, "Gerekli bilgilendirmeleri yapacağız. İhtiyaç varsa da orada yeni tedbirler alacağız ama şu an bütün hazırlıklarımız tamam." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.