TMO, FINDIK BORCUNU ÖDEMEYİ YİNE AKSATIYOR!

TMO, FINDIK BORCUNU ÖDEMEYİ YİNE AKSATIYOR!

Üreticilerin mağdur olmaması, piyasa mekanizmasının işlemesi, arzı zamana yayarak, fiyat istikrarının sağlanması, tüketimin artırılması ilkelerini amaçlayan Toprak Mahsulleri Ofisi,15 Aralık 2008 tarihinden sonra köylüden aldığı fındığın borcunu ödemeyi ise yine aksattı.


Fındık bedelinin ödemeleri hususunda "ÇKS' ye kayıtlı fındık üreticilerinden 10 dekardan daha az arazisi olan üreticilerin TMO' ya sattıkları fındıkların bedelleri ürün tesliminden itibaren 1 hafta içerisinde ödeneceğini, 10 dekardan fazla arazisi olan üreticilerin ürün bedelleri ürünün teslim tarihinden itibaren 25 gün içerisinde üretici banka hesaplarına tek seferde aktarılacağını” yazılı olarak beyan ve taahhüt etmesine rağmen sözünde durmamaya devam ediyor.
TMO yaklaşan seçim telaşı ile en son ödemesini ( Ekim 2008 ile 15 Aralık 2008 ) tarihleri arasında 10 dekardan fazla arazisi olan üretici borçlarını piyasadan temin ettiği, 200 milyon TL ile ödedi ve ödediği ile öylece kaldı. 15 Aralık"tan sonra fındığını teslim edipte ofisten para alamayan üreticiler borçlarını ödeyememekten yakınırken, esnaflar ve ticarethaneler ise tahsil edemedikleri alacakları yüzünden her gün birisi iflas edip, kepenk indiriyor, haciz olayları, peş peşe yaşanıyor.

Ordu"ya yakın tarihte gelecek olan, Başbakan Recep Tayyib Erdoğan"ın seçim mitingine en azından 15 Aralık 2008 ile 25 Ocak 2009 tarihleri arasındaki 10 dekardan fazla arazisi olan üretici borçlarını ödenmiş olarak çıkması gerekiyor. Aksi takdirde bu Karadenizliler aylardır fındığın borcunu ödemeyip aksatanlara kızarak, hırsını Başbakandan ve AKP"li adaylardan seçim sandığında çıkaracaklar.


15 Aralık"tan beri TMO"dan alacakları olan paranın sesini bekleyen binlerce üretici mağdur ve perişan bir şekilde 25 günde alacağını ödeyeceğini beyan eden Hükümetin ORDU"lu Bakanları Dr. Hilmi Güler"i ve Ertuğrul Günay"ın sözünü yerine getirmelerini ısrarla bekliyorlar.
Yoksa 29 Mart"ta önüne sandık getiren Hükümetten intikamlarının çok acı olacağını söylüyorlar, artık bu fındığı ve Karadenizliyi ciddiye alma zamanı geldi geçti. Haberiniz ola!

Önceki ve Sonraki Yazılar