HALİT ZİYA ÇELEBİ’ YE TEŞEKKÜRLER

Nede güzel yazmış veya söylemiş değerli dost Halit Ziya Çelebi ''Namussuzluğu görüyor, biliyor ve susuyorsanız; Ya ortak, ya da korkaksınız... "  tıpkı İsmet İnönü"nün ""namusluların, en az namussuzlar kadar güçlü olduğu '' sözü gibi. Uzun zamandır duyduğum en güzel sözlerden biri fikrine sağlık Halit Ziya Çelebinin.

 

Ancak bir noktada kendisine itirazım var. Ahlaklı olan ile ahlaksız olan bir başka anlatım ile etik olan ile etik olmayan arasında ki ince sınır her tarafta kayboldu aslında.

 

Toplumda yaşanan erozyon özellikle siyasi partilerde daha fazla hissedilmiyor.  Yaşanan erozyon toplumun her kesiminde her katmanında genel olarak ortaya çıkan bir sorundur. Örneğin son birkaç aylık 3."ncü sayfa haberlerini okursanız, Taciz, tecavüz, istismar, çocuğun istismarı, bebeğin istismarı, 90 yaşındaki insanın istismarı, bakıcının istismarı, yurtların istismarı, açlığın istismarı yani bunları uzatmak sayfalara sığdırmak bile zor.

 

Bütün bunlar belki, küçük Amerika olma sevdasından, belki yasaları bir kere çiğnemek ile bir şey olmaz düşüncesinden, belki benim memurum işini bilir anlayışından, v.s, v.s kaynaklandı. Bilemiyoruz mutlaka derinlemesine araştırılmalıdır.

 

Meselenin merkezi siyasi partilerdeki kokuşmuşluk veya ahlaksızlık değildir bence. Sorunun merkezi toplumsal olarak yaşadığımız çöküştür.

 

Etik olamayan bir başka sorun ise CHP " de dün başkanlığa ve/veya yöneticiliğe aday olanların, bu gün ortalıkta olmamalarıdır.

 

Tamam, Genel Başkanın açılımlarından dolayı kızgınlık duyabilirler. Mevcut yönetimleri beğenmeye bilirler. Herkesin vicdanı hür, fikri hürdür. Bizim meselemiz de bu fikir özgürlüğü meselesidir. Ama kimsenin küsme, ortadan kaybolma hakkı yoktur. Hele hele şu seçimler bir geçsin deme hakkı yoktur.

Dün CHP için çarpan kalpler bu gün tarafsızlık figürü altında hangi köşelere savruluyorlar.

 

Bir iki yıl sonra ilçe başkanlığına, il başkanlığına bu partiden aday olacak dostlar nerdesiniz bu gün.

 

Yarın aday olduğunuz da birileri bu günleri bir tokat gibi önünüze çıkardığında üzülmeyin derim ben. Buna bu günlerden hazır olun.

 

Son söz, Halit Ziya Çelebi"nin ''Namussuzluğu görüyor, biliyor ve susuyorsanız; Ya ortak, ya da korkaksınız” güzel sözü ve güzel yazısı için kendisine teşekkür ediyor bu güzel yazıları her zaman bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar