GELENEKSEL ORDU GECESİ

Şair Ali Öztürk

Ankara"daki Ordulular Kültür ve Kalkınma Vakfı tarafından düzenlenen “Geleneksel Ordu Gecesi”, 25 Nisan Gecesi İçkale Otelde yapıldı.

       Geceye katılanlar, sanatçı hemşerilerimizden Elif Güreşçi, Taner Can, Tuncer Tercan ve Coşkun Gök"ün söyledikleri şarkı ve türkülerle coştular.

      Gerçekten de nezih ve coşkulu bir gece oldu.

            Böyle bir geceyi düzenleyen  vakıf yönetimi ile gecenin aksamaması için olağanüstü bir gayret gösteren  vakıf müdürü Vedat Yüce"yi kutlamak gerek…

            Geceye eski milletvekillerimizden Memduh Ekşi, Hamit Taşcı ve Hüseyin Avni Sağesen iştirak ederken yeni milletvekillerinin hiç birinin gecede olmaması dikkat çekti. Öyle ki, gecede yanımdaki masada oturan ve Ordulu olmayan bir misafir bana, “ Geceye katılan hiç milletvekiliniz, bakanınız yok mu ?”  Diye bir soru yöneltti. Ben de üç eski milletvekilinin katılmış olduğunu söyleyip, yenileri ise işleri yoğun olacak ki gelememişlerdir, dedim.

      Adam  bu defa, müstehzi bir tavırla demesin mi ?

  • İyi güzel de… Hiç değilse içlerinden biri, bu gece için nöbetçi olamaz mıydı ?

    Gel de cevap ver şimdi elin adamına !

    “Bak beyefendi “ dedim

      -Halen Mecliste ikisi bakan olmak üzere, dokuz Ordulu  milletvekili var. Bunların ikisinin seçim bölgeleri İstanbul, diğerlerininki ise Ordu…Ankara"da ikamet eden hemşerilerinden oy beklentileri olmadığına göre Ankara"da yapılan bir Ordulular Gecesine de iştirak edip, etmemelerinin onlar için pek önemi yok.

      Ve daha sonra şu kısa ve özlü sözü söyledim;

             Siyaset sahnesinin bir başkadır oyunu

             Siyasetçi nereden alacaksa oyunu

             O yerlerde gösterir endamını, boyunu

             Boş ver takma kafana iç rakını, suyunu !.. 

RESİM SERGİSİ

      26 Nisan Cumartesi günü ise Kültür Bakanlığının Resim ve Heykel Müzesinde, İdmanyurdu Spor Kulübü ile AZDUR Kültür Kulüplerinin ortaklaşa düzenlediği resim sergisi vardı.Yine çok sayıda ziyaretçinin geldiği Serginin açılışı, Kültür Turizm Bakanı hemşerimiz Ertuğrul Günay tarafından  yapıldı.

      Ordu ilimize ait sergilenen nostaljik  eski fotoğraflar, ziyaretçileri duygulandırırken, yağlı boya Ordu resimleri gerçekten de takdire değerdi. Bu güzel tabloları yapan gençlerimizi yürekten kutluyorum.

      İçlerinden birinin mahallemiz eski muhtarlarından merhum Rıfat Çol Amca"nın torunu olması da beni ayrıca duygulandırdı.

      İdmanyurdu ve Azdur Kulüplerinin, daha nice başarılı spor ve kültür hizmetlerine adını yazdırmalarını diliyorum.