MHP Ordu Milletvekili Rıdvan YALÇIN'dan Başbakan Sayın Recep Tayip ERDOĞAN'a soru önergesi:
Doğu ve Güneydoğudaki seçimlerin tehdit altın da yapıldığını söyleyen Başbakan Recep Tayip ERDOĞAN tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM başkanlığına soru önergesi veren Sayın YALÇIN, Doğu ve Güneydoğu Anadolu da seçimlerinin tehdit altında yapıldığını beyan etmektesiniz ki, bir bakanınızda benzer şikâyetler de bulundu; diye başlayan soru önergesinde, Yapıldığını ifade ettiğiniz tehdit aynı zamanda bir suç olduğuna göre, tehdit edenler kimlerse onlara karşı yasal işlem başlatılmış mıdır? Suç duyurusunda bulunulmuş mudur? dedi.
Ordu lular kültür ve dayanışma derneğinin davetlisi olarak Almanya da bulunan Sayın YALÇIN önergesinin son kısmında, Bu durumdan başbakan olarak sorumluluğunuz olduğunu düşünmekte misiniz diye sordu.
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayip ERDOĞAN tarafından sözlü olarak cevaplandırılması hususunda gereğini arz ederim.
07.04.20009
Av. Rıdvan YALÇIN
Ordu Milletvekili
Soru:
Doğu ve Güneydoğu Anadolu da seçimlerinin tehdit altında yapıldığını beyan etmektesiniz ki, bir bakanınızda benzer şikâyetler de bulundu;
Bu itibarla; Ülkenin bir bölümünde seçimlerin tehdit altında yapılmasını engellemek ve seçmen iradesinin özgürce sandığa yansıtacak güvenliği ve asayişini sağlamakla görevli organ yâda organlar kimlerdir?
Yapıldığını ifade ettiğiniz tehdit aynı zamanda bir suç olduğuna göre, tehdit edenler kimlerse onlara karşı yasal işlem başlatılmış mıdır? Suç duyurusunda bulunulmuş mudur?
Seçimin tehdit altında yapılmasını önleyemeyen bu organlar hakkında bir işlem düşünülmekte midir?
Bu durumdan başbakan olarak sorumluluğunuz olduğunu düşünmekte misiniz?