Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, tedavi görmekte olduğu İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü'nde sabaha karşı hayatını kaybetti.
Uzun süredir kanser tedavisi gören Prof. Dr. Saylan, kan değerlerinin düşmesi nedeniyle İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü'nde kontrol altında tutuluyordu.
SAAT 04.30 SIRALARINDA
Saylan'ın hayatını kaybettiğini açıklayan ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Kızıl, Saylan'ın 04.30 sıralarında vefat ettiğini belirtti. Kızıl, ölümünden önce iki oğlu ile bazı ÇYDD yöneticileri ve öğrencilerinin Saylan'ın yanında bulunduğunu belirtti.
Açıklamada, "ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, bugün saat 04.30'da vefat etmiştir. Çok sevdiği ülkesinin çocuklarında, gençlerinde ve yol arkadaşlarının yüreğinde hayallere, düşünceleri, ilke ve değerleri ile yaşamaya devam edecektir. Ülkemizin başı sağ olsun" ifadeleri kullanıldı.
CENAZE PROGRAMI
20 Mayıs Çarşamba günü önce Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde saat 10.30'da tören yapılacak. Ardından Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra cenaze namazı kılınacak. Daha sonra Zincirlikuyu mezarlığında defnedilecek.
Kaynak: İnternethaber.com
Ve Türkan Saylan gitti
Ergenekon soruşturmasıyla gündeme gelen ÇYDD Başkanı Türkan Saylan tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti.
İlk yorum yazan siz olun