Toprak mahsulleri Ofisinin Giresun ve ilçelerindeki fındık hamaliye işini alan ve aslen Vanlı olduğu bildirilen Müteahhidin bu işi yapan Giresunlu işçilerin sözleşmesini fesh ederek yerine çoğunluğu Güneydoğu bölgesinden işçi getirmesi TMO'da ortalığı karıştırdı.
İş akitlerinin fesh edilmesi ile ortada kalan Giresunlu işçiler bu durumu protesto etmek için gittikleri Bulancak pazarsuyu semtindeki TMO alım yerinde önce TMO yetkilileri ile tartıştılar sonrada diğer işçilerle münakaşa ettiler.
Karşılıklı itişip kakışmanın yaşandığı sırada çıkması muhtemel olayları önlemek isteyen TMO Gi-resun Şubesi Müdürü İsmail Kerimoğlu'da arada kaldı ve çeşitli yerlerine aldığı darbe-lerle yaralandı.
Kerimoğlu gittiği Bulancak Devlet Hastanesinde doktordan 7 gün iş göremez raporu aldı. Olaylar nedeni ile TMO Bulancak'taki alım merkezinde fındık alımlarını geçici olarak durdurdu.
TMO Giresun Şubesi Müdürü İsmail Kerimoğlu, çıkan olayların sorumlusunun kendisi olmadığını savundu. Kerimoğlu, kurumun tahmil-tahliye sözleşmesinin 31 Aralık 2008 günü sona erdiğini yeni ihalenin ise açık eksiltme yöntemi ile 13 Ocak 2009 tarihinde yapıldığını ve ihaleyi V.T isimli Van asıllı Tekirdağ'da ikamet eden bir şahsın aldığını söyledi.
Kerimoğlu, ihaleyi alan şahsa öteden beri çalışan işçilere iş vermesinin telkin edildiğini ancak firmanın kendi ekibimle çalışacağım şeklinde cevap vererek eski işçilerden yararlanma yoluna gitmediğini belirterek tüm işçileri dışardan getirdiğini söyledi. Kerimoğlu Kurum olarak bizim bu duruma diretmemiz, şart koşmamız bu aşamada mümkün olmayıp, sadece çalışan işçilerin iş esnasında iş ahlakından dolayı yaptırımımız olmaktadır dedi.
9 KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI
Öte yandan önceki gün TMO'nun Pazarsuyu mevkiindeki alım yerinde çıkan olaylar nedeni ile jandarma tarafından 9 kişinin göz altına alındığı öğrenildi. Göz altına alınan şahısların ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldığı da kaydedildi.
Yeşil Giresun