İran Başkonsolosu Ordudaydı

Ordu’nun güzel bir şehir olduğunu ve Ordu’yu çok beğendiğini söyleyen İran Trabzon Başkonsolosu Ali NİKAN, Ordu’nun son dönemlerde canlanan turizm haraketliliği üzerine karşılıklı turizm seferlerini başlatmak ve ticari ilişkileri geliştirmek amacı ve bazı

 

İran İslam Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Ali NİKAN, Vali Orhan DÜZGÜN’ü ziyaret etti.

Beraberinde, Ekonomi Ataşesi Hamit Rıza NEZARETİZADE, Özel Kalem Müdürü Seyit RUHANİ ile birlikte Ordu Valiliğine gelen İran’ın Trabzon Başkonsolosu Ali NİKAN, Vali Orhan DÜZGÜN tarafından karşılandı.

 

İran Başkonsolosu Ordudaydı

 

İran Başkonsolosunu Ordu’da görmekten mutlu olduğunu ifade eden Vali Orhan DÜZGÜN, “İran, yakın komşumuz olan bir ülke. İran’la tarih boyunca uzun yıllar iş birliğimiz olmuş. Şu an Türkiye’ye en fazla turist gönderen ülkelerin başında yer alıyor. Önemli düzeyde ticari ilişkilerimiz var. Komşu bir ülkemizin Başkonsolosunu ilimizden görmekten mutluluk duydum” dedi.

 

Ordu’nun güzel bir şehir olduğunu ve Ordu’yu çok beğendiğini söyleyen İran Trabzon Başkonsolosu Ali NİKAN, Ordu’nun son dönemlerde canlanan turizm haraketliliği üzerine karşılıklı turizm seferlerini başlatmak ve ticari ilişkileri geliştirmek amacı ve bazı sanayi tesislerini ziyaret etmek üzere Ordu'ya geldiğini söyledi.

 

İran Trabzon Başkonsolosu Ali NİKAN’a Ordu’yla ilgili bilgiler veren vali DÜZGÜN, “Son dönemde ilimizde turizm adına önemli gelişmeler olmaktadır. Geçtiğimiz aylarda 3 otelimizin açılışını yaptık. Oksijeni bol olan yaylalarımızı turizme kazandırmak için tesisler yapıyoruz. Turistik öneme sahip olan Çambaşı yaylamıza kayak tesisi kuruyoruz. Havaalanı inşaatı hızla sürüyor. İranlı turistlerin ilimizdeki güzellikleri görmelerini arzu ederiz. Türkiye’ye en fazla turist gönderen ülkelerden birisi de İran’dır. İran’daki turizm fuarlarına katılmak suretiyle ilimizi İranlılara tanıtacağız” dedi.

 

İran’ın yaklaşık 100 yıldır Trabzon’da Başkonsolosluğu bulunduğunu ifade eden Başkonsolos NİKAN, “İran’da son yıllarda turizm gelişmekte. Turizmin gelişmesi için yoğun çaba sarf ediliyor. Ordu'nun havası, tabiatı, coğrafyası çok güzel. Geçtiğimiz yıl İran’dan 1 milyonu aşkın turist, Antalya, İstanbul gibi illere gelmişti. Ordu'da son aylarda konaklama tesisleri ve turizm cazibe noktaları adına önemli gelişmeler oluyor. Bunları görmek ve turizm ilişkilerini geliştirmek için Ordu'ya geldik" diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından, İran’ın Trabzon Başkonsolosu Ali NİKAN tarafından Vali Orhan DÜZGÜN’e İsfahan şehrinde el işlemesiyle yapılan bir tepsi hediye edildi. Vali Orhan DÜZGÜN de konuk Başkonsolosa üerinde Ordu’nun simgesi olan O2 logolu özel yapım şekerlik ve yöresel ürünümüz olan fındık ile yeni yaptırılan Farsca dilindeki tanıtım CD'si ve broşürlerini hediye etti.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel-siyaset Haberleri