Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, FİSKOBİRLİK tarafından mağdur edilen binlerce fındık üreticisinin banka insafına terkedilmiş durumda olduğunu söyledi.
Akbaşlı, yaptığı açıklamada, FİSKOBİRLİK'in fındık alımlarından doğan borcun ödenmesi noktasında garantör olarak Şekerbank'dan 2007 yılında üreticiye kredi kullandırıldığını, ancak aradan geçen 2 yıla rağmen birliğin bankaya kredi borcunu geri ödemediğini belirtti. FİSKOBİRLİK'den alacağını tahsil edilemeyen Şekerbank'ın, kredileri kullanan fındık üreticisinden, alacaklarını tahsil etme yoluna gittiğine işaret eden Akbaşlı, banka tarafından binlerce fındık üreticisine ihbarname göndererek alınan kredinin faizi ve masraflarıyla birlikte geri ödenmesini istendiğini vurguladı.
FİSKOBİRLİK yetkililerinin, bankadan kredi alımı sırasında, üreticilere bir sıkıntı oluşturulmayacağı ve borcun birliğe ait olduğunu beyan ettiklerini hatırlatan Akbaşlı," Hani borç FİSKOBİRLİK'in borcuydu. FİSKOBİRLİK yetkilileri bu yönde açıklamaları vardı. Üreticiye hani bir sorumluluk getirilmeyecekti. Nerede verilen sözler. Fındık üreticisi malesef birkez daha birlik tarafından kandırılmıştır" şeklinde konuştu.
Akbaşlı, FİSKOBİRLİK tarafından mağdur edilen binlerce fındık üreticisinin banka insafına terkedilmiş durumda olduğunu ifade ederek, "FİSKOBİRLİK kendi borcuna sahip çıkmamıştır. Birlik fındık üreticisini birkez daha mağdur etmiş, kandırmıştır. Üretici adeta banka insafına terkedilmiştir. Üretici kredi borcunu ödemek zorundadır. Banka Kıskacı altındadır. Zaten zor bir dönem yaşayan, üreticimiz bir de bu durumla karşı karşıyadır" diye konuştu.
FINDIK SEN Genel Başkanı Kutsi Yaşar, ise, FİSKOBİRLİK'in Şekerbank'a olan kredi borcunun ödenmemesiyle birkez daha aldatıldığını ve kandırıldığını söyledi. Yaşar, fındık üreticisinin birlik tarafından adeta kaderiyle başbaşa bırakıldığını kaydederek," FINDIK SEN olarak her zaman üreticimizin yanında olduk. Bu kez de yanında olacağız. Eğer banka tarafından üreticiye yönelik alacak tahsilatı için işlemler başlatılırsa konuyu mahkemeye taşıyacağız. Çünkü üretici kandırılmıştır. Bu duruma asla müsade etmeyiz" dedi.