FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, bugün itibariyle üreticiye 65 milyon lira, bir bankaya ise 40 milyon lira borçları bulunduğunu bildirdi.
Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Aralık 2007'de göreve geldiklerinde birliğin üreticiye 105 milyon lira, bir bankaya 65 milyon lira olmak üzere toplam 170 milyon lira borcu bulunduğunu hatırlattı.
ÜRETİCİNİN KREDİ
BORCU KAPATILDI
Görevleri sırasında ayrıca iştirakleri olan Entegre Fındık İşleme Tesisleri (EFİT) AŞ ile Ordu Yağ Sanayi AŞ'ye toplam 10 milyon lira nakit para aktardıklarını kaydeden Bayraktar, şöyle devam etti: ''Bununla birlikte Bakanlar Kurulu kararnamesi kapsamında, FİSKOBİRLİK'e verilen 30 bin ton kabuklu fındıktan (bir kısmı bozulduğu için tamamen yağ yapılmak zorundaydı) 62 milyon lira gelir elde edilmiştir.
Bu paranın 34 milyon lirasıyla söz konusu bankaya borcu olan 8 bin 976 üreticinin kredi borcu kapatılmıştır.
Burada ayrıca 28 milyon lirayla yaklaşık 15 bin 914 üreticiye kısmi ödeme yapılmıştır.
Bugün itibarıyla üreticiye 65 milyon lira, bir bankaya ise 40 milyon lira borcumuz bulunmaktadır.''
TMO"YA 10,5 MİLYON LİRA BORÇ KALDI
Bayraktar, kararname kapsamında alınan fındık karşılığında TMO"ya olan 33 milyon liralık borçlarının 9 milyon lirasının ödendiğini kaydetti. Yaklaşık 13,5 milyon lira değerinde, faturalandırılmamış 2008 yılı ürünü 3 bin ton fındığın da TMO'ya emanet olarak teslim edildiğini anlatan Bayraktar, faturalandırılma işlemi tamamlandığında TMO'ya 10,5 milyon lira borçları kalacağını, ancak şu anda bakiye kısımla ilgili kendilerine yüzde 27 oranında faiz işletildiğini belirtti.