140 METRELİK UZATMANIN 110 METRESİ TAMAMLANDI
ORDU – Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından deniz turizmini geliştirmek ve kentin deniz ulaşımı altyapısını güçlendirmek amacıyla sürdürülen Altınordu Atatürk Rıhtımı uzatma projesinde çalışmalar son aşamaya yaklaştı. Toplam 140 metre uzatılması planlanan iskelenin 110 metrelik bölümü tamamlanırken, projede son 30 metrelik kısım için çalışmalar devam ediyor.
Rıhtımın kapasitesini artıracak proje kapsamında toplam uzunluğu 410 metreye ulaşacak iskelede 72 kazığın çakımı tamamlandı. Tamamlanan 110 metrelik bölümde döşeme ve beton imalatları bitirilirken, inşaat faaliyetleri kalan bölümde yoğun şekilde sürdürülüyor.
Projede yer alan 24 başlık kirişinden 21’inin beton dökümü tamamlandı. Kalan kirişlerde çalışmalar devam ederken, mevcut iskelenin yenilenmesinde kullanılacak prekast döşemelerin üretimi de sahada sürdürülüyor. Uzatma bölümündeki 90’lık kazıklar ile parmak iskelelerin kazık çakım işlemleri tamamlanırken, güçlendirme çalışmalarında ise geriye 41 kazığın çakılması kaldı.
Gümrük Binasında da Çalışmalar İlerliyor
Rıhtım projesi kapsamında inşa edilen gümrük binasında da önemli bir aşamaya gelindi. Binanın birinci kat tabliyesi beton dökümüne hazır hale getirilirken, üst katlarda ince işçilik öncesindeki hazırlıkların sürdüğü bildirildi.
Öte yandan deniz yapılarının uzun ömürlü ve güvenli şekilde hizmet vermesi amacıyla yürütülen tahkimat çalışmalarında da önemli ilerleme sağlandı. İmalatların önemli bir bölümü tamamlanırken, kalan çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda sürdürüldüğü belirtildi.
Turizm, Ticaret ve Sosyal Yaşama Katkı Sağlayacak
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin denizcilik vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen projenin tamamlanmasıyla birlikte Altınordu Atatürk Rıhtımı’nın yalnızca deniz turizmi ve ticaretine değil, kentin sosyal yaşamına da önemli katkı sunması hedefleniyor. Uzatılan iskeleyle birlikte Ordu’nun Karadeniz’deki denizcilik altyapısının güçlenmesi ve kentin denizle bütünleşen yaşam alanlarının genişletilmesi amaçlanıyor.