Yıldız ERİŞ AKATA

Yıldız ERİŞ AKATA

Vefa ve sadakatin adı Şükran Balkanlı

Fenerbahçeli futbolcu Sedat Balkanlı,nın sevgili eşi ,Şükran Balkanlı ,nın gözyaşları ,aşkın ,vefanın,sadakatin,erdemin,seven kadının tarifidir...

Rahmetli Sedat Balkanlı ,yakalandığı amansız hastalıkla 12 yıl mücadele etti.Amerikadaki doktorların sadece birkaç yıl yaşar dediği Sedat Balkanlı , yı ,inanılmaz sevgisi ve şefkati ile 12 yıl yaşatmayı başaran bu saygıdeğer kadın ,bütün Türkiyenin saygısını kazandı.

Evet gerçekten saygıdeğer bir insan o.Henüz hayatının baharında ,daha yaşanacak onca güzel günlerini yatağa mahkum olmuş bir kocanın bakımına adayan,onu kundak bebeği gibi ana sevgisiyle sarıp sarmalayan ,bir an olsun kocasının yanından ayrılmadan ,gece gündüz onu sevgiyle okşayan bu güzeller güzeli kadın,şimdi sevgilisini kaybetmenin acısını yaşıyor..

Hasretim sesine diyor ,onun sesini yıllardır duyamadım diyor,yanıbaşında tam 12 yıl gözleriyle konuştuk diyor, sıcak gözyaşları dökerken ,hep koklardım hasta yatağında kocamı diyor, seven kadnın duyguları ile .İnsan yaşarken bilemiyor ,gençliğim var ,sağlığım var ,şöhretim ve param var diyebilirsiniz ,ama yarın başınıza ne gelecek bilebilirmisiniz .

Hiç birimiz bilemeyiz .Bir gün herkesin başına gelebilir,hastalık bu ,ne zaman nerede kimin başına gelir belli olmaz .

Onlar çok genç yaşlarında ,amansız bir hastalığın pençesine düştüler,dile kolay tam 12 yıl ,bir evin içerisinde,hiç konuşamayan ,kıpırdamadan sadece yatağa bağımlı yaşamak zorunda olan bu genç adamın bakımı ile ilgilenen ,bir an olsun onu yalnız bırakmadan başucundan ayrılmayan gencecik bir kadın düşünün,aynı zamanda iki çocuk annesi onlarlada ilgilenmek zorunda olan bu vefakar kadının yaşadıklarını düşünün.

Zaman zaman televizyon programlarında görürdük,hep sevgiyle ,çaresizliği yenen ,dayanma gücünü kocasına olan aşkında bulan güzel kadının mücadelesine şahit olurduk ,Allah yardımcısı olsun diyerek..Kolay değil böyle bir hastaya bakmak,bakıcı bile bulamıyorsunuz bazan,bakamıyorlar,eliniz kolunuz bağlanıyor..

Bu öyle belirli bir zaman değilki,birkaç gün değilki,yorulmadan ,bıkmadan usanmadan ,bir an bile of demeden ,yatağa mahkum olmuş ağır bir hasta ile yıllarca uğraşmak ,dile kolay tam 12 yıl ,düşünebiliyormusunuz böyle bir durumda olan hastayı sevgiyle ,özveriyle ,kendi hayatını unutarak ,gençliğini unutarak ,hayatını hasta eşine adamış olan bu erdemli genç kadının nasıl bir vefa örneği olduğunu,onun sadakatini,erdemini ..

Şükran Balkanlı ,birçoklarına örnek teşkil eden vefası ile ,sevgisi ile yüreklerimizdeki yerini haketmiş ,Türk kadının gerçekten eşine ,evine ,çocuklarına nasıl sarılıp ,sarmalandığını ,anaçlığını ,dualarlarıyla ve şefkati ile onları nasıl koruyup kokladığının en güzel örneğidir .

İnsan yaşar ,insan ölür ,ölüm Allahın emri ,bir gün hepimiz elbette öleceğiz ,önemli olan yaşarken ,örnek insan olabilmenin gereğini yerine getirmeye çalışalım,şöyle bir etrafımıza bakıp ,böylesine ,yüce yürekli insanlardan ,insan olmanın erdemini kapalım....Başın sağolsun ve sana helal olsun sevgili Şükran Ballı.....

Önceki ve Sonraki Yazılar