Yıldız ERİŞ AKATA

Yıldız ERİŞ AKATA

Oyuncaklar

Günümüzde oyuncak,bütün dünyada geniş bir pazarı  olan dev bir sektöre dönüştü.Çocukların dünyasında olmazsa olmazların başında gelen oyuncak,önceleri masum masalların kahramanları idi.
 
Kız çocuklar için bez bebekler ,beşikler,erkek çocuklar için arabalar ve kahraman polis tabancaları,çeşitli legolar,daha sonraları yerini bilim kurgu filmlerinin,doğa üstü güçleri olan kahramanlarına,uzaktan kumandalı lazerli silahları çağrıştıran oyuncaklara bıraktı.Bu tür binlerce çeşit oyuncak dev mağazalarda satılıyor artık.
 
  Çocuk oyuncakları ile bütünleşmeli ,onu hayal dünyasındaki yerine yerleştirmeli,oyuncağı ile mutlu olmalıdır.Amaç budur.Oyuncak çocukların zekasında geliştirmelerine yardımcı olmalıdır elbette ki.Yoksa sanal alemin yarattığı gibi bilim -kurgu savaşlarının  hep yok etmeye yönelik ''matrix,,tarzı korkunç kurgulamaları gibi çocukların dengelerini olumsuz etkilememelidir.
 
  Çocuk masal dünyasının tek gerçeğidir.Ona sevgiyle yaklaşmalı,onunla arkadaş olmalı ve ona zaman ayırmalısınız.Çocuğa dünyanın en pahalı tüm oyuncaklarını da alsanız,onu odalar dolusu oyuncakla evlere kapasanız asla mutlu edemezsiniz.Çocuk yapısı kapalı alanlara hapsedilecek dört duvar içinde büyütülecek bir yapı değildir.Onun bahçelerde,oyun parklarında arkadaşlarıyla topla oynarken daha mutlu olduğunu göreceksiniz.Çocuk sadece oyuncakla avutulmaz.
 
O temiz havada atlayacak,zıplayacak,koşacak,arkadaşlarıyla oyunlar kuracak,sevgiyi,paylaşmayı ve gülmeyi öğrenecek.Çocuklarınıza kendi çocukluğunuzdaki oyuncakları verin,sokaklarda oynadığınız oyunları öğretin.Uçurtmalar uçursunlar,saklambaç oynasınlar,körebe oynasınlar,ip atlasınlar,top oynasınlar,sek sek oyunları kursunlar.
 
Onlara sadece para harcayarak, pahalı  ve zararlı oyuncaklar alarak onları başınızdan atmaya çalışmayın.Çocuklara çocukluğunuzu geri verin ve onlarla mutluluğu yakalayın.Bütün çocuklara sanal değil,doğal mutluluklar dileğiyle.
 
Saygılarla;
Yıldız ERİŞ AKATA

Önceki ve Sonraki Yazılar