Yıldız ERİŞ AKATA

Yıldız ERİŞ AKATA

Düşlerimdeki Dünya

Hayatımızda hiç tüketmediğimiz ,her vesile ile sürekli ürettiğimiz bir duygu,yaşamın anlamını besleyen ,hayalleri süsleyen umut. Her gün bir yenisi eklenir yaşamımıza.

Önceleri kendimiz için,öncelikli hedeflerimiz için beslediğimiz umutlarımız zaman içinde daha da genişleyerek içinde yaşadığımız çevremiz için ,çocuklarımız için,hatta dünyamızın geleceği için büyür de büyür.hiç bitmez.

Hangi konumda hangi statüde , hangi yaşta olursak olalım yinede hedeflerimize ulaşmanın umudu içindeyizdir. Genel ölçüler içersinde ,sosyal ekonomik sebeplerden ötürü müşterek umutlarımız olabilir elbette.Ailemiz için ,ülkemiz için ,ve dünyamız için aynı noktalarda buluşabiliriz.Ülkemizdeki yaşam şartları gayet tabiki çoğunluğumuzu yakından etkilemektedir.

Aramızda sosyal yaşam farklılıkları olabilir, ekonomik açıdan farklılıklarımızda olabilir fakat aynı havayı soluyan bir toplum olarak ,aynı rüzgarın serinlettiği, aynı yağmurun ıslattığı aynı güneşin ısıttığı insanlar olarak ,umut ve hayallerin müşterek olması doğaldır.Bu günde ,yarında bu gök kubbe hepimizin,bastığımız bu topraklar hepimizin.Siz bu kubbenin altında güneşten yanarken,benim yanmamam mümkün mü,Sizi sırılsıklam ıslatan yağmurun beni ıslatmaması mümkün mü,Doğal felaketlerin etkilemediği insan olabilir mi?

Allah korusun bir kıtlığın hepimizi top yekun perişan etmemesi düşünülebilir mi?Böyle durumlarda hangi makam ,hangi servet sizi kurtarabilir. Böyle bir durumda kendim için umutlar yeşertebilirmiyim ? Bir öksüz ağlarken ben gülebilir miyim ?

Ülkemdeki terör belasına tepkisiz kalabilirmiyim ?Şehit analarının yüreği kanarken ben gülebilirmiyim ?Sokak çocukları dışarıda orda burada yatarken ben evimde uyuyabilir miyim ?Bir yerlerde açlıktan sabahlara kadar ağlayan bebeler varsa ,ben tok uyuyabilirmiyim? işsiz babalar evlerine bir ekmek götüremezken ,ben ekmeğimi yiyebilirmiyim ?Ayakkabısı yok diye okula gidemeyen çocukları kış geceleri ayazda buz gibi damlarda ,ıslak yorgana sarılanları unutabilirmiyim?


Ama hepimiz için hayaller kurabilirim. günün birinde mutlaka gerçekleşmesini dilediğim hayaller.Yeni bir dünya kurarım düşlerimde ,uçsuz bucaksız ormanlar ,uçsuz bucaksız tarlalar yeşertirim içinde kurumayan dereleri olan .Terörün ve silahların olmadığı bir dünya .Bütün işsizlere iş kurarım bütün evsizlere ev yaparım,bahçelerine sebzeleri ,meyveleri olan .

Bütün çocukların okula gittiği bütün gençlerin üniversiteye gittiği ,bir tek aç insanın olmadığı bir dünya düşlerim Fabrikalar kurarım dumansız bacaları olan işçilerin kurduğu ihracat yapan üretimi tüketimine yeten bir dünya ,denizlerinden balık fışkıran ,bahçelerinden meyveler taşan ,mutlu insanların yaşadığı bir dünya. terörün olmadığı ceza evlerinin bomboş olduğu sokaklarında insanların birbirinden kaçmadığı bir dünya.

Tüm ülkeye gezici hastaneler kurarım ,engellilere özel bakım evleri yaparım.vergiyi kaldırır onun yerine ağaç dikmeyi öksüz yetim ,okutmayı okul ,hastane yaptırmayı şart koşarım. Tüm bunlardan sonra siyasete gerek bile kalmadığı için ,siyasi partiler yasasını değiştirmeme, genel başkanlık seçimlerini iki yıla indirmeye ve de seçimlerin genel değil de yerel olmasına ,hayallerimi bile zorladığı için yer vermeyeceğim.

Çünkü o kadar güzel bir dünya düşledim ki ,siyaseti orayı da kirletirler diye dünyamın dışında tutmaya karar verdim, ve de şöyle devam etmek istiyorum. öyle bir dünya düşledim ki hepimiz için ,içinde siyasetin ve siyasetçilerin olmadığı .

YENİ YILDA SİZLER İÇİN ,TÜM DÜNYAMIZ İÇİN ,GERÇEKLEŞEN DÜŞLER ,DİLEĞİ İLE .

Önceki ve Sonraki Yazılar