Yıldız ERİŞ AKATA

Yıldız ERİŞ AKATA

Bunun adı demokratik açılım...

Bunun adı demokratik açılım...
                                                                                         Yıldız Akata
Demokrasi ve insan hakları adına neler öğrenmedik ki..

Meğer biz hiç birşey bilmiyormuşuz..  Daha öğrenmemiz gereken çok şey varmış..

Kelime, açılım olunca merak ettik doğrusu, henüz içeriği tam ve net belli değil.. Her kafadan ayrı ses geliyor .. Bir kaç gün daha bekleyelim dedik , gene açılmadı ..

Birilerinden yol haritasımı ne gelecek dediler , oda gelmedi ...Hayır konu hassas olduğu için ,bizde gereken hassasiyeti gösterelim , bekleyelim dedik..

Biz Milletce çok sabırlıyızdır,deneyenler bilir, o nedenle telaşa gerek yok bekliyoruz.

Hiç bilmece çözmeye gerek yok aslında , ama şu açılım denen konuyu onlar bir açsınlar diye bekliyoruz.. Hükümetimiz konuya ciddiyetle eğiliyor ,buna inanıyoruz,samimiyetlerinden şüphe etmiyoruz..

Sayın Başbakanımızın konuyla ilgili yaptığı konuşma hakikaten duygusal bir konuşma idi, hatta o kadarki bazı Milletvekilleri gözyaşlarına hakim olamadılar.

Bizde duygulandık doğrusu...

Sayın Başbakan Türkiye Cumhuriyeti'nin ,dolayısı ile bu Ülkede yaşayan herkesin Başbakanı .. O nedenledir ki hepimizin derdine çare bulmak zorunda ..

Yıllardır Ülkemizi kan gölüne çeviren terörede dur demek elbetteki Hükümetin görevi, bu sebepten Başbakanımızın konu ile ilgili hassasiyetini saygı ile karşılıyoruz .

Ülkemizdeki bu terör belasından bir an önce kurtulmak hepimizin ortak dileğidir.

Keşke Ülkemizde yıllardır bu terör belası hiç olmasaydı.. Milyarlarca dolar terörle mücadele için değil , gelecek nesiller için Vatana, Millete yatırım için harcansaydı..

Keşke o mayınlar gencecik Mehmetciklerimizi kalleşce şehit etmeseydi ..

Keşke o şehitlikler şimdi bomboş olsaydı, evlatlar yetim kalmasaydı, anaların ciğeri yanmasaydı..

Ne oldu , hani biz kardeştik, hani Başbakanımızın bile söylediği gibi ozanlarımız vardı , ezgileri birlikte söylediğimiz ..

Hani dedelerimiz aynı cephede savaşmışlardı ne oldu , bu vatanı düşmandan alırken ,torunları bu vatanın askerine kalleşce pusu kursun , askerin yoluna mayın döşesin diyemi omuz omuza düşmana karşı savaştılar..

Onların kemikleri sızlamadımı ..

Bu Ülkenin binlerce gencini telef ederken .. Neyi paylaşamadık..

Neyin demokratik açılımını istiyorsunuz anlayamadık..

Yıllarca değil ,asırlarca birlikte yaşamadıkmı..Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Milleti ile vatanı ve toprağı ile hepimizin değilmi ..

Kanunlarımızda hepimiz eşit haklara sahip değilmiyiz .. Hür ve özgür bir ülkede yaşamıyormuyuz ..  Meclisimize istediğimiz milletvekilini göndermiyormuyuz ..

Nedir bunca kan dökmek bunca ihanet nedir . . Anlayamıyoruz ...

Yalnız birşeyi iyi anlamanızı isterizki ,tek birşeyi iyi anlamanızı isterizki bu Türk Milleti asırlardır hiç kimsenin yol haritasına göre değil yalnız kendi doğrularına göre yol almıştır ,tarih de bunun şahididir..

Bundan sonrada böyle olacaktır ,hiç şüpheniz olmasın...

Önceki ve Sonraki Yazılar