Trabzon BİMEKS kazazedesi...!

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte teknolojik elektronik ürünler satan ünlü..!mağazalar zincirlerinin bir tanesi de  de Trabzon"daki BİMEKS mağazası..

 

Teknolojik bir görüntüyle satış yapan bu mağazadan hoşunuza giden beğendiğiniz bir ürünü alıyorsunuz , arızalı çıktığında  garanti kapsamındaki sattığı ürüne iki gün sonra sahip çıkmayan müşterisini başından sallayan bir teknolojik..! mağaza Trabzon BİMEKS.

 

Ordulu bir iş adamı Trabzon"da Bimeks mağazasından 25.7.2008 günü iş icabı arabasında kullandığı bir cihazın daha gelişmiş modeli olan GARMİN 60CSX EL TİPİ NAVİGASYON cihazını bu  mağazanın kapanmasına yakın bir zamanda l.144 YTL  ye satın alıyor.

 

Cihazı denemek istiyorlar o anda pilinin olmadığı söyleniyor. Alıcıda cihazın bir alt modelini kullandığı için mağazaya güvenerek üzerinde durmuyor alıp mağazadan çıkıyor.

 

O akşam Ordu"ya dönüyor.Ordu"da cihaza pil takıyor cihazdaki yenilikleri denemek için kullanıyor cihazı deneme sonrası kapama düğmesine bastığında cihaz kendini kapatmıyor. Pilini çıkarıyor tekrar deniyor cihaz açılıyor menüye giriyor ama kapanmıyor. Ertesi gün müşteri  Trabzon Bimeks mağazasını telefonla arıyor Erdoğan Demir isimli yetkili  bir beyle görüşüyor olayı anlatıyor . Cihazla ilgili bilgi sahibi olmadığını söyleyen Yetkili..! en kısa zamanda müşterisine döneceğini söylüyor.

 

Cihaz mağduru müşteri akşama kadar aranmayınca Trabzon Bimeks mağazasını tekrar arıyor bu sefer cihazı tanımayan başka yetkili bir sürü mazeretten sonra cihazı geri almalarının veya değiştirmelerinin mümkün olmadığını söylüyor..! Bimeks mağazasındaki bozuk satılan  teknolojik ürünün teknolojik sorumlusu..

 

Bu garip  telefon konuşmasına canı sıkılan BİMEKS kazazedesi işadamı iki gün önce hata yapıp güvendiği Bimeks mağazasından satın aldığı özürlü bozuk ürünün yetkilisi ve satıcısı ile görüşebilmek için ertesi gün Trabzon"a gidiyor.Ancak Telefondaki daha önce konuştuğu yetkili Erdoğan Demir"i arıyor bulamıyor bu kez Servis yetkilisi Emrullah Baş"la görüşüyor. O da Cihazın kutusunda pilin bulunmamasından ve  denemeden cihazın verilmesine şaşırıyor ama Müşterinin söylediklerini de fazla ciddiye almadan sattıkları 1 Milyar 144 milyon liralık Yeni vede bozuk cihazı  bakım için  servise alıyor..!

 

Yeni Teknoloji..! sanıp aldığı Bozuk  ayıplı ürünün sahibi ne 009865 nolu irsaliye ile bozuk cihaz servisten birkaç gün sonra  Ordu Adresine gönderiliyor..Cihazı alan müşteri açıyor çalıştırıyor cihazdaki bozukluk onarılmamış arızayı tekrarlıyor..

 

   GARMİN Servisinden bir rapor isteyen 1.144 YTL"lik sorarsan yeni aldığında  bozuk cihazın sahibine Form 080019 raporla Teknik servis müdürü Arif Gökdemir imzalı formda “ Kullanıcının herhangi bir hatası yoktur “ beyanı veriliyor. Bozuk ürünün kazazedesi Ordu"lu iş adamı bu kez yine Trabzon"a BİMEKS mağazasına gidiyor. Müşterisine hem bozuk, defolu ürün satıyorlar hemde  bozuk cihazı geri  alamayacaklarını servise bile satın alanın  göndermesinin gerektiğini söylüyorlar tabiri yerinde ise savsaklıyorlar..En önemlisi Trabzon Bimeks mağazası sattığı bozuk ürüne sahip çıkmıyor…!

 

Bu kadarına pes doğrusu denilecek böyle  bir garip alışveriş ancak Trabzon"daki Bimeks mağazasında olabilir diye düşünüyoruz.

 

Zaten bu olay Temel fıkrası gibi bir şey olmuş…! da..

Kabahat kimde derseniz buralardan gidip te Trabzon  Forum"da bilmediğin..BİMEKS mağazasından alış veriş yapan Ordu"lu işadamında..

 

Onunda düşündüğü derdini anlatacağı bir makamn vardır sanırız…

Birmilyar yüz kırk dört milyon liralık bozuk ürünü Bimeks  mağazasınndan  satacaksın sonrada garantisi olduğu halde sahip çıkmayacaksın. Trabzon Bimeks"in satış politikası bu ise

Hayırlı işler…! Boll kazançlar …!

 

 

               YAŞ GÜNÜ SÜPRİZİ ..!

 

İnsanın hayatında özel günleri vardır.Bunların en önemlilerinden birisi kuşkusuz doğum günüdür.İnsanın doğum günü özellikle bizim yaşlarda olanlar için fazla bir şey ifade etmeyebilir.Gerçek doğum tarihim 7 Aralık 1947 olduğu içindir ki Benim aklımda olmayan bir tarihtir 7 Ocak 1948.

 

         7 Ocak  Çarşamba günü Gazete bürosundan hiç beklemediğim bir anda  Tuna acar arkadaşımın oğlu modern Bi-Tas lokantasının sahiplerinden Mehmet Acar elinde bir tatlı  poşetiyle içeriye girdi Tuncer Amca Doğum günün kutlu olsun demez mi…

 

     Mehmet Acar"ın bu jesti beni memnun etmesine çok etti “bu doğum günü nereden çıktı “diye şakalaştım..

      Facebook ta öyle yazıyor demez mi..!

      

.

          Benim doğum günü tarihimi internetten öğrenmiş. Benimde hiç aklımda olmayan bu tarih doğruydu . Sahi..Bu gün benim doğum günüm idi ..!

          Nüfus kağıdımda resmi yazılı olan doğum günüm 7 Ocak 1948 ama  benim asıl doğum günüm 7 aralık 1947 bu tarihi unutmamamın asıl nedeni  ise Babam Op.Dr.İsmail Engin"in eski nufus kağıdımın arka sayfasına kendi el yazısı ile baha hitaben yazdığı yazıdaki özel bir not.

         Gazete bürosunun  duvarında asılı olan bu yazıyı Mehmet Acar"a okuttum. Baban ne kadar ince düşünmüş Tuncer amca diye konuştu.

Benim için çok çok özel olan bu notta ise şunlar yazılıydı;

       “ Tuncer !

           Sen hakikatte 7 Aralık 1947 Pazar günü sabahı Ankara"da Gülhane Askeri Tıb akademisi Doğum kliniğinde dünyaya geldin. 23 gün sonra 1948 senesi başlayacaktı. Eğer senin hakiki tarihini yazdırsa idim sen yaşından bir yaş büyük olacaktın.Şimdi ise yaşından tam bir ay büyüksün.

     Baban Opr.Dr.İsmail Engin

 

     İşte onun içindir ki bana soranlara hakiki doğum günümü 7 Aralık 1947 diye söylüyorum ama nüfuz cüzdanındaki doğum tarihim  7 ocak 1948..tanıdıklarda internette bu tarihi görünce benim için sürpriz oldu bir çok tanıdıktan kutlama mesajları aldım..Sevgili Bekir Sağra"nın Oğlu Kahraman Sağra Ankara"dan “ İyi ki doğdun Tuncer amca” diye yazmış Çağla Trabzon"dan…ve daha bir çok tanıdıkların kutlamaları. Mehmet Acar büroya bir tabak özel tatlı getirdi şaşırdım ama çok hoşuma gitti…Yeğenim Burçak ile  Okan akşam eve pasta kola getirip üzerine birde mum yakmazlar mı..

          Sonuçta Okan"ın beni kaydettiği internet"in azizliğine uğradım..Hiç beklemediğim bir zamanda ki bu yaş günü süprizi için arayan dostlarıma özellikle Mehmet,Burçak ve Okan"a çok teşekkür ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar