Seçmek mi zor? Seçilmek mi?

Ordu Belediye Başkanlığı seçimlerine biraz gerilere giderek baktığımızda CHP Kazım Türkmen"le üç dönem Anavatan Partisinden Fikret Türkyılmaz İki dönem DSP"den Seyit Torun Bir dönem Ordu Belediye başkanlığı görevlerini yaptılar.


DSP"nin Ordu Belediye başkanı ve yeniden başkan adayı Seyit Torun başkanlığı döneminde Ordu"ya yaptığı hizmetlerin sonrası yarım kalan hizmetlerini de tamamlayabilmek için Ordu"lulardan bir beş yıl daha vekalet istiyor.


Başkan Torun seçim gezilerinde vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Ordu"ya yaptığı hizmet çalışmalarının yanında , yarım kalan çalışmalarını tamamlayabilmek için destek istiyor.


Anavatan Partisinin iki dönem Belediye Başkanlığı görevini yapan Fikret Türkyılmaz"ın iki dönem başkan yardımcılığını ve vekilliğini yapan Ayşe Bahar Çebi bu dönem Ak Partiden 82 vilayetin tek bayan belediye başkan adayı olarak gösterildiği Ordu"ya İki bakan ve Ak Parti Ordu milletvekillerinin de tam desteğini alarak 10 yıllık belediyecilik birikimleriyle hizmet etmek için ekibiyle birlikte çalışıyor.


Cumhuriyet Halk Partisinin Belediye Başkan adayı kendi tabiriyle “ Belediye eski başkanı Kazım Türkmen"in “A” takımından gelen ve bir dönem belediye meclisinde görev yapan deneyimli, Ordu Barosu eski başkanı Avukat Kenan Çebi de ekibiyle Ordu"yu karış karış gezerek vatandaşlarla sohbet ediyor onları dinliyor görüşlerini alıyor seçim çalışmalarını sürdürüyor.

FİFA kokartlı eski hakemimiz , Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanlarından Ali Aydın Milliyetçi Hareket Partisi"nin Belediye Başkan adayı olarak ekibi ile birlikte Ordu"yu mahalle sokak ev ve işyerlerini gezerek partisine ve kendisine oy istiyor seçim çalışmalarını sürdürüyor.


MHP Ordu milletvekili Rıdvan yalçın partisinin adayı Ali Aydın"a desteğini veriyor ve “ Biz Ordu"nun karşısına mertçe,dürüstçe,yiğitçe ,adam gibi çıkıyoruz..Onurlu bir yenilgiyi onursuz bir zafere tercih edecek kadar tok gözlülükle yarışacağız” diyerek güvenini sürdürüyor.


ORDU"DA DÖRT
PARTİMİ YARIŞACAK….

Ordu"da günlerdir partilerin adayları arasında AK Parti,DSP,CHP ve MHP nin Belediye başkan adayları basında devamlı gündemde kalırken Seçim pusulasında yer alacak Saadet Partisi ve Demokrat Partisinin ve TKP adaylarından dahası diğerlerinden doğru dürüst söz edilmiyor basında yer almıyor. Ayrıca bu partilerin basınla hiç ilişkileri de yok.Basın bültenleri de yok..


Bu da seçimin dört parti arasında geçeceğini gösteriyor.
Partilerin Belediye meclis adaylarına gelince onlarında listeleri son şekliyle Yüksek Seçim kuruluna yasal süresi içerisinde bildirildi kesinleşti. Anavatan partisinin seçim listelerinde gözükmemesine karşın Eski Anavatan partililerin çoğunlukla Ak Parti ve diğer meclis listelerinde seçilebilir yerlerini almış gözüküyor.


Yokuşdibi Belediye Başkanı Ramis Okumuş"un Belediye başkanlığından istifa ederek AK Parti kontenjanından Belediye meclis listesinde yerini almasının Partisinin başkanının seçilmesi durumunda Ahmet Hülür,Hüsnü Yücel ile Başkan yardımcılığına getirileceğinin sözü ve görüntüsü var.

DSP"den geçen dönem dışarıdan atanan Başkan Yardımcısı Cengiz Okur Partisi DSP tercin edildiğinde ve Belediye meclis üyesi olarak seçildiğinde Başkan yardımcılığı görevini Birol Yılmaz ile birlikte bu kez tekrar Meclis üyesi olarak sürdürecek. Mimar Ergun Alaybeyoğlu"nunda aynı görevi paylaşacağı seçmen vatandaşın yaptığı kulislerde konuşuluyor.
29 Mart belediye seçiminde Ordu Belediye Başkanının ismi için şimdiden belirleyici olmak tahmin yürütmenin ötesinde biraz zor gözüküyor.


KARARSIZLAR DA
KARAR VERECEK…!

Başbakan Recep Tayip Erdoğan"ın Mart ayı içerisinde Ordu"ya geldiğinde vereceği sözlerle çok şeyler değişebilir mi ..?
Başbakan gelmeden TMO Fındık paralarının çok büyük bir kısmı veya tamamı kesin ödenecek.


Başbakan Umut Hastanesinin açılışında olduğu gibi Fındıkla ilgili bir olumsuzlukla karşılaşmak istemez.

İkincisi Ordu Tıp Fakültesinin Dekanı atandı,bir an önce Fakültenin faliyete geçebilmesi için vede ayrıca yapımı bitmiş Özel Hastane binasının Ordu Tıp Fakültesine dönüştürülebilmenin pazarlıkları ciddi anlamda sürüyor.
Yaklaşık 15 bin m2lik kapalı alanı olan Özel hastane binasını Üniversiteye almak için ciddi pazarlıklar var..


Bu pazarlık gerçekleştiği taktirde Ordu Tıp Fakültesi önümüzdeki yıl öğrenci alabilecek . Ayrıca Üniversite alanında yapılması düşünülen tam teşekküllü Tıp fakültesi binasının yapımı ve tefrişi için en az 5-6 senelik bir zaman dilimi de bu sayede kazanılmış olacak.
Ordu"nun ve Giresun"un ortak ihtiyacı olan ve adı Vali Mustafa Malay"ın girişimleriyle konulan OR-Gİ Hava alanına gelince bu iki ilin insanı artık vaat dinlemekten bıktı havaalanını istiyor.


ÇEVRE YOLU MAĞDURLARI ..
Çevre yolunun güzergahındaki evleri ve arazileri alınmaz satılmaz durumuna gelen arazileri üzerine şerh konulan Çevre yolu mağdurları Ak Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz"ın 2007 tarihinden bu güne verdiği müjdeli beyanatlarına artık inanmıyorlar ve bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesi istiyorlar bunun açıklanmasını istiyorlar.


Sonuçta seçmen yine bir yerel seçimle karşı karşıya geldi vatandaş 29 Martta sandık başına gidecek kararını verecek. Kararsızlarda büyük bir ihtimalle Başbakanı dinledikten sonra karar verecek.
Vatandaş artık söz istemiyor icraat istiyor,,!


Seçmek mi zor, seçilmek mi onu 30 mart sabahı hep birlikte bunu da öğrenmiş olacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar