Kadın başkanlar Kadın adaylar

Ordu"da Fatsa ilçemizin 1977 senesindeki ilk kadın Belediye Başkan adayı Emekli Öğretmen Nazmiye Komitoğlu"dur. Komitoğlu seçim çalışmaları sırasında rahatsızlanır kanser teşhisi koyarlar acil ameliyat olmak zorunda kalır..

       Tedavisi devam ederken Fatsa Belediye başkanı seçilir ameliyat ve tedavi sonrası Fatsa"ya görevinin başına gelir Fatsa"lılar da Nazmiye Komitoğlu"nu çok severler ,Komitoğlu yakalandığı kanser hastalığa yenik düşer.

        1977 senesinde Cumhuriyet Halk Partisinden Ordu Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Avukat Birnur Kandemir ön seçimde kaybeder ve Kazım Türkmen Belediye Başkan adayı sonrasında da Belediye Başkanı şeçilir üç dönem Ordu Belediye başkanlığı yapar.

       Öğretmen Fatma Varnalı  1984 senesinde SHP"den Ulubey Belediye Başkan adayı olur,Fatma Varnalı Başkan adayı olarak  girdiği Ulubey seçimde başarılı olamaz.Anavatan Partisinden Mehmet Poyraz Ulubey Belediye Başkanı seçilir.

        2004 yerel seçimlerinde TKP Ordu Belediye Başkan adayını Aysel Tandoğan olarak açıklar.

      Yine 2004 yerel seçimlerinde CHP"nin Ünye il genel meclisinin tek kadın adayı  İşletme mezunu Mali Müşavir Sebanur Delican"dır. Sabanur aynı zamanda kürsüsü çok iyi olan bir hatiptir.Sabanur Ordu il genel meclisine tek kadın meclis üyesi olarak girer ve çalışmalarını sürdürür.

         Sabanur Delican 29 Mart 2009 Yerel seçimlerine bu kez DSP"nin Ünye Belediye Başkan adayı olarak katılmaktadır. Delican adaylığı konusunda şu açıklamayı yapar “ Zaman zaman ben kadına oy vermem diyen kişiler çıkıyor ancak ben bu direnme noktasını kırabileceğime inanıyorum.”

          DSP Genel Başkanı Zeki Sezer  Ünye"de yaptığı konuşmasında “ Ordu"da dalgalanan Mavi bayrağı artık her yerde görmek istiyorsanız adresiniz DSP olacaktır. Ünye"de bu bayrağı bir bayan başkan adayı olarak Ordu"nun ilk Kadın İl Genel Meclis üyesi Sabanur Delican"ı “ Ünye"ye kadın eli değsin” diyerek Ünye Belediye Başkan adayı olarak açıklar.

 

         AYŞE BAHAR ÇEBİ

       29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AKP"nin Genel Başkanı  ve Başbakan R.Tayip Erdoğan"ın  82 vilayetten gösterdiği  tek bayan Belediye Başkan Adayı A.Bahar Çebi dir.

      Bahar Çebi tek bayan aday olması dolayısıyle Televizyon proğramlarının da  canlı yayın  konuğu olmaktadır.

       Samanyolu Tv nin geçen akşamki “ Seçim Ekranı Özel” proğramının konukları Bakan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile  190 bin nüfuslu İstanbul Beşiktaş ilçe Belediyesinin  Bayan adayı Sibel Çarmıklı ve 135 bin nüfuslu Ordu Belediyesinin  Başkan adayı A.Bahar Çebi idi. Kendisinden emin rahat tavır ve konuşmalarıyla dikkatleri çeken Bahar Çebi Şeffaf ve katılımcı demokrasiyi ön planda tutarak “ Ordu halkının zenginleşmesini istiyorum “ derken Beşiktaş"ın başkan adayı Sibel Çarmıklı seçim sloganı “ Beşiktaş"ın hakkı Çok daha fazlası” diyordu.

        AKP"nin  televizyondaki bayan bakan destekli İki bayan başkan adayı 29 Martta  seçildikleri taktirde büyük düşünerek yapacakları hizmetleri sıralarken sosyal belediyecilik anlayışıyla da seçildikleri takdirde  beyaz sayfa açacaklarını söylüyorlardı.

     Bahar Çebi Ordu"da Anavatan Partisi döneminde  10 yıl Belediye Başkan yardımcılığı görevini yaptığını, belediyecilikten geldiğini Ordu"nun sorunlarını çok yakından bildiğini ve hizmete talip olduğunu ve Ordu ile ilgili projelerini canlı yayında açıkladı.

         A.Bahar Çebi beş yıl ara verdikten sonra göreve gelen DSP"nin Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun"dan bu kez Ordu Belediye Başkanlığını  alabilmek için AK Partiden Başkanlığa  aday  olduğunu belirterek  Ordu Belediyesi için şu iki gerçeği de Samanyolu TV ekranından açıklıyordu.

          Daha temiz bir Ordu için….!

       “Denizimiz kirli  ..içme suyumuz kirli..”

      AK Parti  Genel Başkanı ve Başbakan Tayip Erdoğan  11 Martta Ordu"ya gelecek ve Ordu"lulardan AKP"nin tek kadın adayına destek verecek oy isteyecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar