GÖRDÜKLERİMİZ DUYDUKLARIMIZ

ORDU AKTÜEL DERGİ

İmtiyaz Sahipliğini Gazeteci Zeki Mesut Özel"in , Yayın Genel Yönetmenliğini Taner Aksoy"un yaptığı yayınlandığı aydan itibaren  Ordu"luların beğenisini alan Ordu Aylık Aktüel Dergisinin 10. sayısında gazeteci arkadaşımız Taner Aksoy"un Editör olarak yazdığı Başyazıyı okuyunca gerçekten üzüldüm.

Dergisinin 10. sayısında Aksoy “ Okuma alışkanlığının giderek azaldığı günümüzde Donkişot"luk yapmağa çalışıyoruz. Satış ve abone ile ilgili bir derdimiz yok ama reklam giderlerimizi bir türlü arttıramıyoruz.

Kısacası reklam çalışmalarında başarılı olamadık.

Bu nedenlerden ötürü çok üzülsek de; sizlere söz verdiğimiz üzere 12 sayı ile abonelik şartlarını yerine getirdiğimizde “ Başımızı iki elimizin arasına alıp, yeniden düşüneceğiz” ve muhtemelen 12. sayının sonunda sizlere veda etmek zorunda kalacağız.

Böylesine  güzel, aynı zamanda eski nostaljiyi de fotoğraflarla ve anılarla  yaşatan bir aylık derginin yayınını durdurmak zorunda kaldığını Aksoy"un kaleminden okuduğum için üzüldüm.

Bu özel  dergiyle Ordu basınına farklı bir imaj getiren  emeği ve katkısı geçen herkesi kutlarken gönülden ve samimi  temennimiz Taner arkadaşımızın ilk sayısında yazdığı gibi “ Umarız hedeflerimiz doğrultusunda başarıyı yakalar ve birlikte nice yıllar kutlarız” olur.

Elinize yüreğinize sağlık..

 

     TANSU TOKCAN

Ekim  Aktüel dergisinde bizim kuşağın ve bizim sınıfın elemanlarının ilgisini çekecek  eski nostaljik fotoğraflarından birisini sınıf arkadaşımız Hasan Bacınoğlu Taner Aksoy"a verince ve Aktüel Dergisinin 46. sayfasında “ Geçmiş zaman olur ki” köşesinde yayınlanınca  sınıf  hatıralarımıza bir canlılık geldi.

Tesadüf bu ya fotoğrafta olamayan bizim sınıfın hareketli elemanlarından Eski Kültür ve Turizm Müdürü Necmettin Akgündüz"de yanıma büroya geldiğinde fotoğraftaki arkadaşlarla ilgili anıları eskileri  konuşmaya başladık, en çok da sınıfın acar futbolcusu Tansu"dan söz ettik.

Fotoğraftakiler arasında  sınıf arkadaşımız acar futbolcu Tansu Tokcan vardı ve Tansu Tokcan geçen hafta içerisinde İstanbul"da bir aile meclisinde geçirdiği bir kalp rahatsızlığı sonucu hayatını kaybetmişti.Bu acı ve üzücü haberi de bana İlkokuldan sınıf arkadaşım Sedat Erdoğan telefonla vermişti.

Uzun senelerdir görmediğim Tansu Tokcan"ı en son Rahmetli Reha Mağden"in Halasının cenazesinde Orta Caminin önünde görmüş ayak üzeri konuşmuştuk.

Tansu Tokcan"a Allah"tan rahmet arkadaşlarına dostlarına ve ailesine başsağlığı diliyorum.

 

             ORDU"DA YAĞMUR CEFASI

              ALANYA"DA DENİZ SEFASI

     Buda nereden çıktı Ordu ile Alanya"nın ne alakası var diye de düşünebilirsiniz.

Ordu"muzda uzun yıllar bu seneki kadar özelliklede yaz aylarında sık aralıklarla bol yağışlar olmamıştı. Bölgemize yağan yağışlar Ankara ve İstanbul yörelerinde yağmış olsa idi su tutulan barajları fazlasıyla dolar ve birkaç sene buralarda yaşayan insanların su sıkıntıları olmazdı  diye düşünüyorum.

Karadeniz bölgesinde özellikle Ordu bölgesindeki yağışlar toprağa bereket getirdi.Sebzeler meyveler Özelliklede fındık mahsulü bol olmasına oldu da Fındık Üreticinin  yüzü de bir garip fındık politikası yüzünden gülmedi sözüm ona cebi de dolmadı.. zaten ne zaman doldu ki. Aşırı yağışlar nedeniyle yüksek bölgelerde sağlıklı kurutulamayan fındıklarda Aflatoksin maddesi oluştu.

Fındıkta yeteri kadar sıkıntı yokmuş gibi birde bu eklendi, gazetelerden son günlerde  okuyoruz Avrupa,ya giden fındık yüklü  tırların bir çoğu geri gönderiliyormuş sıkıntı büyük ihtimalle Aflatoksin li fındıklar. Avrupa"nın sağlıklı olmadığı gerekçesiyle almadığı geri gönderdiği bu fındıkları denize mi dökeceğiz..!?

Bizler İç tüketimde afiyetle yiyeceğiz..!!

Karadeniz"de bu sene doğru dürüst yaz mevsimi de yaşanmadı. Sahil kesimindeki insanlar doğru dürüst deniz yüzü görmeden bu günlerde Sonbaharın yağışlı havası ile kışa hazırlıklarını yapıyorlar.

Cuma günü Sedat Erdoğan Arkadaşımı telefonla aradım bir mesele için onu görmem gerekiyordu neredesin diye sordum.

 Alanya"dayım  denize giriyorum. Burada hava ve deniz çok güzel ve güneşli demez mi…!

Ula Sedat ne işin Alanya"da biz burada şemsiyenin altında yosun tutuyoruz sen denizde güneşleniyorsun dedim.

Türkiye"mizin güzel coğrafyası bu işte.

“Ordu"da Yağmur Cefası

Alanya"da Deniz sefası..”

Laf aramızda Sedat Erdoğan arkadaşım Torun sevmeye gitmiş.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar