TARİHİ ORDUSPOR KONGRESİ

TARİHİ ORDUSPOR KONGRESİ

 

Orduspor bir kongre yaptı. Evlere şenlik. Komedi adına ne ararsanız hepsi mevcuttu. Siyasilerden milletvekili Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Seyit torun vardı. Bunların yanı sıra şovmenler çoğunluktaydı.

 

Kongreler ciddi tartışma yerleridir. Laf olsun diye konuşma yeri olmadığı gibi, şov yapma yeri hiç değil.

 

Orduspor bir başkan arıyor. Yaşadığımız ilde bir başkan adayı yok. Şükrü Bodur bıraktı. Vali Yardımcısı yani devlet Orduspor" a başkan oldu. Bürokratlarda Valinin atadığı yönetim kurulu üyesiydi. Bu iş ne kadar gitti 3 ay.

 

Vali Yardımcısı Bu memlekette Orduspor başkanı olduysa utanması gerekenlerin yüzü kızarmış mıdır? Zannetmem. Nasıl bir ilde yaşadığımıza en iyi örnek: Orduspor Başkanlığında rant olsaydı, başkan adayları birbirini yerlerdi.

 

Tabi ki kongrede rant olmadığı için başkan adayı çıkmadı. Bir iş adamı aday olmak istedi tüzüğe takıldı. 3 ay önceden aday olmak lazımmış. Klüp başkanlığı yapan vali yardımcısı klübe üyemiydi? Nasıl başkan oldu? Soru işareti…

 

Aday iş adamının yanındakilerin divan başkanına yaptıkları rezaletin başka bir boyutuydu. Başkan adayının söyleyeceklerini kürsüde söylemesi gerekirdi. O da olmadı.

 

Salonda bir aday vardı. O da olamayınca ısmarlama başkan adayı Şükrü Bodur gündeme geldi.

 

Kendisi salonda yok. Orduspor" a başkanlık yapan bir kişi adaysa; salonda olmak zorunda. Bodur" u önerenler belli bir grubun adamları. Manidar bir olay.

 

Şükrü Bodur Başkan seçildi. Ismarlama olmamalıydı. Daha cesur davranış sergilenmeliydi.

 

“Orduspor kimsenin malı değil.”, “Orduspor başkansız kalmaz.” Bu demode lafı edenler, bu sözlerin geçersiz olduğunu herkesten iyi bilirler.

 

Bu lafı söyleyenlerle Ordu" dan bir başkan adayı çıkarabildiler mi? Yok! Atmaya tutmaya üstünüze yok. Son kongrede görüldü ki, Orduspor başkansız kaldı. Kendisi ortalarda görünmeyen Şükrü Bodur, talep üzerine başkan oldu.

 

Açıklanan hesaplara bakıldığı zaman, eli cebinde olmayan, Orduspor" a para vermeyecek adam başkan olmayacak demektir. Yönetim kurulunu saymıyorum. Onların zaten eli cebinde olmadığı için şeklen ordalar.

 

Palavrayla peynir gemisi yürümez. Orduspor" a imkânı olup da para yardımı yapmayanların konuşmaya ve eleştirmeye hakları yok.

Orduspor kimsenin malı değilmiş. Orduspor başkansız kalmazmış. Mış, mış… Geçiniz.

 

Enver Yılmaz konuştu. Doğru analizler yaptı. İster istemez siyaseti de karıştırdı. Seyit Torun cevap verdi haliyle siyasi bir cevap oldu. Serbest konuşmacıların ne dediği zaten anlaşılmadı.

 

Sonuç olarak bir bardak suda fırtına koparıldı. Şükrü Bodur başkan seçildi. 15 dakikada bitecek iş şovlar nedeniyle bir şekilde üç saat sordu.

 

Kongre bitti. Enteresan olan başkan adaylığı kabul edilmeyen başkan adayını kamuoyu tanıma fırsatı bulamadı. Orduspor ile ilgili projelerini öğrenemedi. Yanındaki arkadaşların bağırması çağırmasından fırsat bulup konuşma talebi olmadı herhalde.

 

Kongrenin özeti budur.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar