HSYK LU HÜKÜMETLE MAHKEMELİK...

HSYK LU HÜKÜMETLE MAHKEMELİK...

HSYK\\\'lu son toplantısını adalet bakanlığı müsteşarı katılmadığı için yapamadı,kurulda bunun üzerine tutanak tutup müsteşar hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Prosödör gereği kurulun daimi üyesi olan bakan veya müsteşar toplantıya katılmazsa kurul karar alamıyor.

Bir devlet düşünün yürütmeyle yargı mahkemelik.

Her iki taraf kamuoyu önünde tartışıyor,güven yok, itimat yok, hiç yıpratılmaması gereken yargı hedef durumunda başbakan en ağır eleştirilerini yargı için yapıyor.

Bülent Arınç yargının söylediklerini not alıyoruz diyor. Ne demek istediyse... Hükümet kurula hükmedemediği için anayasa paketinde kurulun yapısını tamamen değiştiriyor.

Siyaset yargının içinde yer aldığı sürece bağımsız yargıdan bağsedemeyiz.

HSYK toplanıyor siyasetci katılmadığı için karar alınamıyor.Hani yargı bağıms ızdı...Hükümet söz dinletemeyince kurulun kolunu kanadını kırmak için üye sayısını 11 den 21'RE çıkarmayı hedefliyor.

Hakimler savcılar yüksek kurulu ile bu kadar uğraşılmasının sebeplerinden en önemlisi AKP li milletvekillerinin ileride olası yargılanmaları ihtimalidir.

Mesliste bekleyen 600 kadar dosya var.Kurulun yapısını genişletip kendilerine yakın kişilerin atanmasını sağlamak hükümetin hedefi. Anayasa mahkemesinin yapısınıda değiştirmek istemeleri aynı endişeyi taşıdıklarını gösteriyor.

Taslakta hukukcu olmayan kişilerin anayasa mahkemesine atanması da var.

Mahkemenin üye sayısı ikiye katlanıyor.

Görülen oki referanduma kadar kıyamet kopacak olan yargıya olacak. Yaşasın yargı bağımsızlığı.....!

Önceki ve Sonraki Yazılar