Salih Ziya CÖRÜT

Salih Ziya CÖRÜT

SEN KENDİNE BAK TERİM !

 

  SEN KENDİNE BAK TERİM !

 

              25 Mart 2012 Pazar günü Ordu’da oynanan Orduspor – Gençlerbirliği karşılaşması sonrasında Lig TV’ye Galatasaray’a gitme isteğini dile getirerek elimde olsa Galatasaray’a karşı bu hafta oynamazdım ifadeleri ileOrduspor’a ihanet eden Culionun, başkanımız Doç.Dr. Nedim TÜRKMEN tarafından haklı gerekçe ile sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilmiş ve Orduspor’la ilişiği kesilmiştir.

              Ancak akabinde basın kuruluşlarının ilgi odağı haline gelen konu, Kanaltürk Telegol Programında Ziya ŞENGÜL tarafından açılarak fırsat bilinmiş ve alakası olmadığı halde geçmişte Emenike hadisesi ile bağdaştırılmaya çalışılarak Kanaltürk Spor Koordinatörü Serhat ULUERENErman TOROĞLUGökmen ÖZDENAK ve Kaya ÇİLİNGİROĞLU tarafından tartışmaya konu edilmiştir.

Bu meyanda Orduspor Başkanımız Dr. Nedim TÜRKMEN’in telefonla programa bağlanması sağlanmış ve manalı sorular yöneltilmek suretiyle konu hakkında bilgi alınarak anlatılan doğrular kendilerince teati edilmiş ve başkanımızın iyi niyeti istismar edilircesine bu husus başka mezralara çekilerek itidalli davranılmamıştır.

Ben de çocukluğundan beri Galatasaray’lı, başkanımız da dört ay öncesine kadar kongre üyesi olan biri olarak bundan son derece üzüntü duydum. Hele hele canlı yayına katılan Fatih TERİM ve Galatasaray İkinci başkanı Ali DÜRÜST’ün söylemleri ve başkanımızı zımnen yalancılıkla itham ederek suçlamaları kendilerine yakışmamıştır.

Özellikle Fatih TERİM’in hışımla canlı yayına katılarak “bakıyorum da biriniz savcı, biriniz yargıç, karşınıza da almışsınız bir yalancı şahit, asıp kesiyorsunuz” ifadeleri son derece yakışıksız ve sokak kabadayısı edası ileolmuştur. Her şeye rağmen başkanımız yanlış anlamalara mahal vermemek adına olayı tekrar anlatarak, Culio’nun bonservis opsiyonlu olarak alındığını, kendisine 350 bin euro verildiğini, sezon sonunda 1.550 bin euro verildiğinde 4 yıllık sözleşme ile tamamen bonservisiyle Orduspor’un malı olacağını, hatta kendisinin bir yıl daha uzatılmasını dahi talep ettiğini, Culio’nun basında cereyan eden talihsiz söylemleri üzerine opsiyon hakkını kullanmayarak haklı olarakbonservisini tek taraflı feshettiğini ifade etmiş, ayrıca durum hakkında Galatasaray’a da yazılı olarak bildirimde bulunarak, disiplin talimatının 60. maddesine göre oyuncunun sezonu tamamlamadan etik dışı açıklamalarda bulunarak suç işlediğini, bu sebeple ayrıca TFF’ye şikayet edeceğini beyan etmiştir.

Şayet Orduspor Kulübü bu hatalı davranış karşısında gereğini yapmamış olsa idi Galatasaray maçı öncesi birileri öküz altında buzağı arayacak ve bu oyuncunun beyanları doğrultusunda konu irdelenerek Orduspor kulübü suçlu ilan edilecekti.

Elbette başkanımız doğrusunu yapmıştır. Hiçbir zaman birilerini hedef alarak değil, etik olmayan bir davranış biçimini, olduğu şekliyle izah ederek yasal hakkını kullandığını ifade etmiştir.

Kanaltürk Spor Koordinatörü ve yorumcuların beyanları üzerine Ali DÜRÜST ile Fatih TERİM’in programa katılarak Dr. Nedim TÜRKMEN’in Galatasaray Kulübünü suçlar tarzda konuştuğunu ve buna istinaden programa katıldıklarını, Galatasaray’ı kimsenin kullanamayacağını ifade ile kendilerini savunarak başkanımızı suçlar tarzda ve yalancılıkla itham ederek ahlak ve iyi niyet kuralları ile bağdaşmayan tavırlar sergilemeleri camia olarak bizleri son derece üzmüştür. Bu davranışından ötürü Fatih TERİM başta olmak üzere mesnetsiz sözler sarf eden Galatasaray Kulübü 2.Başkanı Ali DÜRÜST’ü dürüst olmayan söylemlerinden ötürü protesto ediyoruz !

Ayrıca Serhat Ulueren’in sorusu üzerine daha evvelce Culio ile Galatasaray Kaleci Antrenörü Taffarel’in Polat Otelde yemek yediği hususunda başkanın bilgisi olup olmadığı sorulmuş ve kendisi de dürüstçe olayıdoğrulamıştır.

Peki soruyorum Fatih TERİM’e ? Olayları olduğunca dürüstçe ortaya koyanlar mı yalancı, yoksa başka takımların oyuncularını ayartarak maç kazanmaya yönelik spekülatif  davranışlar sergileyerek etik dışı hareket eden ve olay ayyuka çıkınca, kendisini doğrucu Davut sayarak ben öyle demedim, şöyle demek istedim diyen mi yalancı ? Şayet Taffarel sizin bilginiz dışında Culio’ya bu teklifi yapmışsa sizin konumunuz nedir ?

Galatasaray’a dönme isteği karşısında kendisine lig bittiğinde yardımcı olacağını söyleyen ve sizin de arzunuzu kırmayarak nezaketle karşılayan başkanımız mı yalancı ?

Durduk yerde Arda’nın gideceğini bilse idim Culio’yu vermezdim sözlerinin üzerine

Sayın Türkmen’in oyuncumuzun aklı karıştı demesinden daha doğal ne olabilir ? Senin işin büyük hoca moduna yatarak Amrabat, Yiğit Gökoğlan, Necati Ateş ve şimdi de Orduspor’un starı Culio ile ilgilenerek basında çıkan olaylar karşısında kendini aklamak adına söylemlerinle kıvırarak dürüstlük abidesi oluyorsun. Kimse bunu yutmaz.

O halde sana soruyorum Terim, Orduspor kulübüne verdiğin oyuncu ile ilgileniyorsan önce Kulüp Başkanımızla görüşmeniz gerekmez mi ? Bir de diyorsun ki, zaten kiralık, bizim oyuncumuz. Halbuki Culio’nun bonservis opsiyonlu olarak verildiğinden bile bihaber olduğunu canlı yayında kendin itiraf etmedin mi ? Uyan Terim Uyan….!

Bir de sayın başkanımızın Culio’nun parasını veremeyeceği için bahane aradığından söz ediyorsunuz. Yazık..! Bunlar çok talihsiz beyanlardır. Orduspor’un Süper Ligde oyuncusunun parasını gününde ödeyen kulüplerin başında geldiğini hatırlatmak isterim.

Kaldı ki, Culio bu hatayı yapmamış olsa idi acaba Galatasaray’a 1.550 bin euro ödenmeyecek miydi ? Gelecek yıl hedefi Avrupa olan Orduspor için bu rakamlar konu olabilir mi ?

Peki soruyorum Fatih TERİM’e, senin bir oyuncuna aynı şeyler yapılsa idi nasıl karşılardınız ? Sezon ortasında sürekli birileri senin oyuncuna talip olduğunu beyan etse ve oyuncun ile yemek yerse ne yaparsın ? Sanmıyorum ki sayın Türkmen’in gösterdiği sabrı gösteremez ve kıyamet koparırdınız.

Ayrıca diyorsun ki; Nedim TÜRKMEN ile Orduspor’un kulüp başkanı olarak değil, bizzat konuşuyorum ! Sen kimsin Terim ? Tartışılan konu Orduspor’la ilgili değil midir ? Kişisel olarak başkanın seninle ne işi olabilir ? Aslındabaşkanımızın seninle konuşma tenezzülünde bulunması dahi büyük lütuf değil midir ?

Bir de sokak ağzı ile “Nedim Bey siyasete atılacağı için böyle konuşuyor” diye ifade sarf ediyorsun… Ayıp bir kere… Bu sözlerle de başkanımıza karşı saygı sınırını aşmışsın.. Sayın Türkmen’in siyasete ihtiyacı yoktur. Onun akademik kariyeri buna zaten yeterli olup, aksine fazlası vardır. Zaten akademik kariyerine yakışan hocası Hector Cuper gibi dünya markasını, Terim gibilerine tercih ederek camiamıza kazandıran Dr. Nedim TÜRKMEN’i tebrik ediyoruz.

Medya sektöründeki çoğu yazılı ve görsel basının, Fatih Terim’in ne denli zavallı olduğunu unutarak Terim Kükredi… başlıkları ile yalakalık yapmaları da basın adına utanılacak bir durumdur. Dilerim birileri bundan ders çıkarır.

SEN KENDİNE BAK FATİH TERİM ! ASAN-KESEN VE YALANCI ŞAHİT VARSA ONUN KİM OLDUĞUNU KAMUOYU ÇOK İYİ BİLİYOR….!

 

Salih Ziya CÖRÜT

ORDEF Onursal Başkanı

Önceki ve Sonraki Yazılar