Salih Ziya CÖRÜT

Salih Ziya CÖRÜT

CHP BİR AKBABADAN KURTULDU !

CHP BİR AKBABADAN KURTULDU !
Her seçim dönemini akbabalar gibi dört gözle bekleyen ve kişisel menfaat ve çıkarları uğruna partisine bu denli zarar veren biri var mıdır acaba ? diye düşünüyor insan......!

Neticede kendisinin dürüst olduğunu ve bu sebeple söylenenlere tepki gösteren bir zatın dürüstlük timsali istifa etmekle kendini aklamış olması mümkün müdür ? Elbette olamaz. Çünkü bu kişi kendi siyasi rantiyesini düşünmekten öte başka bir şey için çalışmamıştır. Bu sebeple esasında bu kişi bizzat istifa etmeyip, istifaya zorlanmıştır diye düşünüyorum.

Elbette her siyasi yelpazede bu tür kişilerin çıkabileceği gibi, toplumumuzun çeşitli kesimlerinden de çıkabilmektedir.

İşte bu tür insanlar, seçim dönemlerini kendi kişisel menfaat ve çıkarları doğrultusunda kullanmak düşüncesinde olabiliyorlar. CHP saflarından çıkan ve istifa eden bu kişi kendisinin dürüst olduğunu gayet pişkinlikle hiçbir şey olmamışçasına bir tavırla televizyon kanallarından anlatmakla aklanamaz.

Ne kadar aklanmak istese de kamuoyunda söylenenlerin elbette bir gerçeklik payı vardır. Öyle olmasa zaten istifa etmezdi. Hatta kendisinin istifası ile de tereddüt etmek mümkündür. Çünkü yanlışı yapanlar partinin yıpranmaması adına “kol kırılır yen içinde kalır”

misali deşifre edilmeyerek istifaya kibarca zorlanmış ta olabilir. Her ne şekilde olursa olsun, “ateş olmayan yerden duman çıkmaz” tabiri caiz ise istifa ettirilmiştir. Bence CHP"nin geleceği için iyi de olmuştur. Ancak bunun gibi diğer kişiler de var ise onların da temizlenmesi, siyaset arenadan silinmesi esastır.

Gerçek demokrasilerde bu tür olumsuzluklara rastlamak olası değildir. Çünkü aday belirlemeleri belirli kişilerin tekelinde değildir. Ancak bizler gibi çarpık seçim sisteminin, parti başkan diktasının getirileri ile yüz yüze olan ülkelerde olabiliyor bu tür olumsuzluklar.....
Yıllar yılı kendi partisini hunharca katleden bir akbabadan kurtulan CHP bugün bayram yapmalıdır. Çünkü her adaylık belirleme sürecinde, üst düzey kurmaylarının kafalarını sürekli karıştırmak suretiyle yanlış yönlendirerek çıkar ve menfaatine göre Aday belirlenmesini sağlayan birinin partisine verdiği zararın telafisi ve izahı olamaz.
Hatta sivil toplumu hiçe alan tavır ve davranışları ile partisine verdiği zararın hesabını veremeyip istifa eden kimsenin, İstanbul"daki nüfus oranına göre hak ettiklerini alması gerekenlere karşı takındığı tavır ise hiç tasvip edilecek cinsten değildir.
İşte bu tür kişilerin yüzünden hak etmediği halde prim yapan siyasi yelpazelere karşı duyarlı ve özümüzü sahiplenmeliyiz.
Netice olarak her seçim dönemini rantiyeye çevirerek toplumun değer yargılarına ipotek koyanların yanlı tutumlarının devamına karşı uyanık olunması temennisiyle en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum. 27.02.2009
Salih Ziya CÖRÜT

ORDEF Genel Başkanı

Önceki ve Sonraki Yazılar