Şair Ali Öztürk

Şair Ali Öztürk

YENİ YIL

Global Ekonomik Krizin, teğet değil de cebimizi boşaltarak geçtiği koca bir yılı da geride bıraktık artık…

      Fındık üreticisinin, belki de son 60 yılın en sıkıntılı günlerini yaşadığı bu yılı unutması mümkün mü acaba ?

      Yeni yıla girerken ise, önümüzü aydınlatacak bir umut ışığı da ne yazık ki henüz görünmemekte.

      Ticaret Borsası Başkanı sayın Necdet Gürsoy"un geçenlerde yaptığı açıklama da, bu karamsarlığı teyit edici nitelikte değil miydi ?

      Geçmiş yılın olumsuzluklarını unutmaya çalışıp yeni bir yıla girmeye hazırlanırken İsrail"in; kadın, çocuk  gözetmeden Gazze kentindeki sivil  halka yaptığı hava saldırıları sonunda ortaya çıkan elim tablonun görüntüleri, yüreğimizi dağlayıp yeni yıldaki barış özlemlerine gölge düşürdü.

      Yeni yıl gelmiş; barış, huzur,sevgi ve sosyal adalet getirmemiş; insanların ekmek kavgası bitmemiş ve işsizlik, sosyal güvenlik sorunları devam ediyorsa ne fark eder ki…

      Tüm bu olumsuzlara rağmen, yine de yeni yılın hepimize mutluluk, barış,sevgi, huzur ve esenliklerle dolu günler getirmesini dilerim.

*******

      Bir çok kişi aynı adı taşıdığı için, her yerde olduğu gibi konuşmalarımızda, aynı adı taşıyan insanları ayırt etmek için şehrimizde de onlara, kendilerine has bazı lakaplar(ayama) yakıştırılmıştır.

      Mesela, arsasını bağışladığı için, bugünkü Ahmet Cemal Mağden Huzur Evine adı verilen  Merhum Ahmet Cemal Mağden, bir zamanlar Ordu"nun en sayılı zenginlerindendi. O nedenle “Ahmet Cemal” denildiğinde, hemen herkesin aklına o gelirdi.

      Bir de garsonluk yapan merhum Ahmet Cemal Büyük vardı ki,  haliyle  Ahmet Cemal denildiğinde, ondan bahsedilse bile, o garip kimsenin aklına  gelmezdi.

      Bu yüzden ona “ Fakir Ahmet Cemal” yakıştırması yapılmıştı.

      Peki halen hayatta olan tuhafiyeci Ahmet Cemal nasıl ayırt edilecekti? Onun da kolayı vardı. Ona da “Orta Halli Ahmet Cemal” denilmişti.

      Yalnız merhum Yekta Usta"nın oğlu Ahmet Cemal" da var. Peki onu nasıl ayırt edebiliriz ? Ona da “Sade Ahmet Cemal” deriz olur biter.

      Hepinize tekrar mutlu yıllar !

Önceki ve Sonraki Yazılar