Şair Ali Öztürk

Şair Ali Öztürk

UYDU YAYINCILIK

UYDU YAYINCILIK

    Günümüzdeki teknolojik  gelişmeler, iletişim konusunda da   artık bir çok kolaylıkları bizlere sağlamaktadır.

   Özellikle de medyadan günün haber ve gelişmelerini sıcağı sıcağına izleyebilmekteyiz.

   Bugün dünyanın her neresinde olursak olalım, ilimiz Ordu"daki olay ve gelişmelerin haberini de uydu yayın yapmakta olan TV 52  yerel televizyonumuz kanalı  aracılığı ile en kısa zaman zarfında öğrenebiliyoruz.

    Bizlere böyle imkan sağlamalarından dolayı TV  52 yöneticileri ve patronlarına ne kadar teşekkür etsek de azdır.

     Tabi, bu arada inter-nette web sitesi bulunan yerel gazeteleri de unutmamız gerekir. Özellikle de bizim  Kent Gazetesi, bu konuda oldukça etkin bir anlayış içinde…

    Önceki akşam TV 52 de, halen MHP İl Başkanı olan Naci Şanlıtürk"le,yarınki  il kongresi dolayısıyla yapılan söyleşiyi ilgiyle izledim.

    Yeniden başkanlığa aday olan sayın Şanlıtürk"ün açıklamaları, gerek ilimiz gerekse ülkemiz siyasetinin geleceği hakkında beni oldukça umutlandırdı.

    Öncelikle belirtmek isterim ki ben ne  sayın Şanlıtürk"ü, ne de karşısındaki başkan adayını uzaktan ya da yakından tanıyan biri değilim. Karşısındaki aday, belki ondan daha liyakatli biri de   olabilir. Bu bakımdan, aralarında herhangi bir kıyaslamada bulunmak bana düşmez.

   Ancak , sayın Şanlıtürk"ün sağduyulu ve her türlü fanatizmden uzak düşünceleri beni  etkilemedi dersem yalan olur. Onun gibi alışılmışın dışında,  sağduyulu kişilerin politika sahnesinde yer almalarını, ilimiz ve ülkemiz adına olumlu bir gelişme olarak algılamaktayım.

    Ayrıca, MHP"nın yıllardır üzerinden atamadığı sertlik imajının, sayın Şanlıtürk"ün açıklamalarıyla yumuşamaya dönüşür gibi olması da MHP için de olumlu bir gelişme sayılmalıdır,bence…

     Böylesine bir söyleşiyi bizler için hazırlayan TV 52 Televizyonuna bir defa daha teşekkür ederken maalesef önemli bir hususa, daha doğrusu eksikliğe  değinmeden de edemeyeceğim:

    Biz, Ordu dışında yaşayan Ordulular olarak TV 52 nin haberlerini ilgiyle izlemekteyiz. Ancak ne var ki, ilimizin en ücra ve kırsal kesimindeki bir beldesinin belediye başkanının, bir sünnet düğününe katılımını bile bizlere haber olarak aktaran bu televiyonumuzdan ne Ordu Belediyesinin çalışma ve proje haberlerini ne de Başkan Seyit Torun"un herhangi bir açıklamasını, maalesef izleme imkanı bulamamaktayız.

     TV 52 patronlarının Başkan Torun"a karşı haklı ya da haksız olarak kişisel kırgınlıkları olabilir; bunu, televizyon yayınlara yansıtmaları,, acaba ne kadar doğrudur ki ?

      Ordu Belediyesi, ne özel kişilere ait bir holding ya da şirket; ne de Seyit Torun, bu holdingin patronu ya da yönetim kurulu başkanıdır.

     Belediye, başta altyapı ve temizlik hizmetleri olmak üzere şehrin bir çok önemli hizmetini yerine getirmekle yükümlü  resmi bir kurum olup başkan ve yöneticileri halkımız tarafından seçilmektedir.

        Seyit Torun, siz sevseniz de sevmeniz de her şeye rağmen Ordu"yu temsil eden bir şahsiyet olup protokolde vali ile ayni sıradadır.

       Aranızdaki kişisel kırgınlığınız nedeniyle onun başkanlığını yaptığı belediyenin çalışmalarını ve projelerini halka aktarmazsanız, papaza kızıp oruç bozmuş gibi  olmaz mısınız ?

      Her sabah haberlerde yazılı olarak vurgulamaya çalıştığınız “Tarafsız Haber” sloganınız ise havanda su dövmekten öteye gider mi ki?

       Maksadım asla Seyit Torun"u savunmak değil…Bunu, özellikle belirtmek isterim.

       Biz, Ordu dışında yaşayan Ordulular olarak  Ordu Belediyesinin bizleri ilgilendireceğini düşündüğümüz çalışma ve projelerinden haberdar olmak istiyoruz.

      Amacımız ,bu haklı isteğimizi, TV 52 yönetici ve yetkilerine duyurmaktır.

      Kimse, öküzün altında buzağı aramaya kalkışmasın !

      

 

Önceki ve Sonraki Yazılar