Şair Ali Öztürk

Şair Ali Öztürk

ORDULUNUN KADERİ Mİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay"ın Ordu"yu ziyaretiyle ilgili yerel basında yayınlanan haberleri, inter-net aracılığıyla takip ettim.

      Sayın Bakanın, Ordu"ya yapılacak Kültür Sarayı ile birlikte Devlet Tiyatrosunun da kurulacağı müjdesini vermesi,  gerçekten de Ordulular adına  sevindirici bir haber.

      Bakan beyin bu girişiminin, Ordu"daki tiyatro sevgisinin, ne denli bir sevgi olduğunu  çok iyi bilen bir Ordulu olarak bilmesinden kaynaklandığı muhakkak.

      Bir de, eski vali konağının içler acısı durumundan söz eden sayın Bakan, bu konağın zamanın Özel İdaresi tarafından yok pahasına özel bir şahısa satıldığını da dile getirmiş.

      Yaşı müsait olan bir çok Ordulu bu konağın, Bakan beyin de dediği gibi Özel İdare tarafından  özel bir şahısa satıldığını çok iyi bilmektedir.

      Bakan bey bu konuyu,milletvekili ve bakan olmadığı birkaç yıl öncesinde köşe yazılarını yazdığı “Güzelordu Gazetesinde” de dile getirmişti.

      O zaman, yetkisi de etkisi de olmayan sade bir vatandaştı.

            Şimdi ise, ülkemizin kültürel değerlerini korumak ve tanıtmakla yükümlü kurumların bağlı bulunduğu bakanlığın koltuğundaki siyasi otoritenin sahibi durumunda.

      Milletvekili olmadan önce, Ankara Hatay Sokaktaki  bürosunda, tam da masasının arkasındaki duvara yerleştirdiği, eski Ordu"nun otantik mimarisinin güzelliğini gözler önüne seren büyük çerçeve fotoğraf, kendisinin o günlere olan özlemini, her haliyle belli ediyordu.

      O haliyle, bugünkü Beypazarı ve Safranbolu evlerinden, doğa güzelliğin katkısıyla çok daha da çekici olması gereken şehrimiz, ne yazık ki birkaç siyasi ve maddi güç sahibi kişilerin rantiye hırsı nedeniyle, tarihin derinliklerine gömülerek yerlerini, sevimsiz beton yığınlarına bırakmışlardır.

      “ Dönülmez akşamın ufkundayız vakit çok geç,

           “Bu kalan son evlerdir artık hangisini seçersen seç”

      Sözlerindeki gibi geriye kalan birkaç evden birini, hayırsever işadamı sayın Ergin Karlıbel, restore ederek Ordu"ya otantik ve turistik bir mekan kazandırmıştır.Sağ olsun !

      Kalan diğer evlerin de restore edileceği, geçenlerde Bakan bey tarafından açıklanmıştı.

      Bunlar, biz Ordulular için olumlu ve sevindirici  girişimler. Ancak, biz  Başkentteki Ordulular olarak, gerek Ordu İl Genel Meclisi ile Ordu Valisinin vakfımızın varlığına karşı olan girişimlerinde, gerekse diğer sorunlarımızın çözümünde olsun hiçbir milletvekilimiz ile bakanımızı, maalesef yanımızda göremiyoruz. Öyle oluyor ki bazen ,Ordulu olduğumuzdan dolayı çok şansız olduğumuzu bile düşünüyoruz.

      Zamanında Vali Konağını hoyratça satan Özel İdarenin o günkü anlayışı,bugün hala değişmemiş gibi.  O zaman tarihi Vali Konağını satan zihniyet, bugün de Başkentteki Orduluların buluşma mekanını satmak peşinde.

      Yanı başımızdaki Sivaslılar, o zamanki Yüksek Tahsil Cemiyetlerinin, bizim Yüksek Tahsil Cemiyeti ile aynı zamanda aldıkları arsalarına yaptıkları Erkek Öğrenci Yurduna ilaveten, Kız Öğrenci Yurdu ve Sivas Kültür Merkezi yaparlarken; bizlerin Vakıf binasından, Ordu Valiliğinin emriyle polis nezaretinde tahliye girişimi, biz Orduluların çok ağırına gidiyor.

      Ya siz sayın Milletvekilleri ve Bakanlarımız!Bu  durum, sizleri hiç mi İlgilendirmiyor ?

         Ne dersiniz !  

        


 

   

Önceki ve Sonraki Yazılar