Şair Ali Öztürk

Şair Ali Öztürk

OPERA ve BALE

 Malum hikaye,

            Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Bayburt"ta bir konser verir. Konserden sonra Bayburt"lunun birine, “konseri nasıl buldunuz ?” diye sorduklarında Bayburtlu Vatandaş,

      “Vallaha gardaş” der

  • Bayburt, Bayburt olalı ahaböle bir zulüm görmemiştir.

      İnsanların yetiştikleri  ve bulundukları ortama veyahut da bedii zevklerine göre hoşlandıkları sanat dalları vardır.

      Opera ve Bale gibi sanatlarla genelde aristokrat kişiler ilgilenir.Halk kesiminden bu sanatlara ilgi duyan hemen hemen yok gibidir.

      Ancak bunun bir eksiklik gibi algılanması da yanlıştır.

            Siz hiç kimseye kendi bedii zevkine uygun olmayan bir  sanatı sevdiremezsiniz.

           Hal böyle iken, Kültür ve Turizm Bakanı sayın Ertuğrul Günay, Başbakan Sayın  Recep Tayip Erdoğan"ın  bale ve operaya gelmesi için ikna etmeye çalışıyormuş.

      Ben kendi adıma, sayın Günay"ın bile bale ve operaya canı gönülden bir istekle gittiğine pek emin değilim. Kültür Bakanı olarak görevi gereği   zorunlu olarak gittiği ihtimal dahilindeyse de, yine de en azından, selefi Atilla Koç gibi oturduğu yerde dalıp uyumaması buradaki  gösterileri ilgiyle  izlediğini kanaatini güçlendirmektedir.

 Ancak özünde halk kültürü olan Başbakan"ın, Günay"ın davetine icabet edip bale ve operaya gideceğine de pek ihtimal vermiyorum

      Onun için Günay, “Müslüman  mahallesinde salyangoz satmak” misali böyle bir davet yerine sayın Başbakanı Kültür Bakanlığının TSM, THM konserleri Halk oyunları gibi gerçekten de son derece kaliteli olan gösterilerine davet etmesi daha yerinde olur diye düşünüyorum.

      Sayın Günay"ın, Bakanlığı ile ilgili bir çok başarılı projeyi gerçekleştirdiği iktidar karşıtı medya tarafından  bile zaman zaman dile getirilmektedir.

      Ancak ne var ki,eski bir CHP"li olarak bugün AK Parti saflarında yer alması bazı CHP "lilere göre onun “yumuşak karnıdır”. Bu yüzden onunla ilgili basına yansıyan gerekli, gereksiz;  olumlu bile olsa  her habere, başta “Vatan Gazetesi” olmak üzere, gazetelerin inter-net sitesinde, okuyucular tarafından  çok çirkin yorumlar yapılmaktadır.Üstelik “Küfür ve Hakaret İçeren Yorumlar Yayınlanmaz” uyarısına rağmen.

      Yapılan yorumlar çoğu kez, konuyla uzaktan yakından alakalı olmayıp, sırf seviyesiz sözlerle muhatabını rencide etmek amacıyla yapılmaktadır.Ve ne yazık ki fütursuzca da yayınlanmaktadır.

      Haberlerle ilgili  yorum yapmak amacıyla sarf edilen seviyesiz sözlerin, “düşünce özgürlüğü” kapsamında değerlendirilmesi ise, maalesef bu özgürlüğü her gün biraz daha yozlaştırmaktadır.

      Bu konuda ise en büyük görev bence yine siyasilere düşmektedir.

           Bunun için gerek  halkla, gerekse kendi aralarındaki konuşmalarında sarf ettikleri  sözlerle topluma örnek olmalıdırlar.

      Bugün için, bunu görebiliyor muyuz ? Ne dersiniz ? 

Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez !

      Şemdinli Aktütün sınır karakoluna yapılan hain saldırı sonucu şehit düşen Mehmetçiklere tanrıdan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum.

      Bu vatanı bölmeye çalışan iç ve dış odaklara şunu iletmek istiyorum:

          

           Bizi  bölmeye yetmez hiç kimsenin nefesi

            Kimlerin kursağında kalmadı ki hevesi ! 

       
     

Önceki ve Sonraki Yazılar