Şair Ali Öztürk

Şair Ali Öztürk

ÖMER HAYYAM AKÇAY

ÖMER HAYYAM AKÇAY

            10 Eylül  2008 tarihinde gazetemizin web sitesinde vefat haberleri içinde bir  haber dikkatimi çekti:

            Taşbaşı Mahallesi' nden, Merhum Ali Faik Akçay ve Süreyya Akçay' ın oğlu, Merhum Necati Akçay' ın kardeşi, Işıl Akçay' ın eşi, Elçin Akçay' ın babası, Şöhret Eroğlu' nun amcası, ÖMER HAYYAM AKÇAY vefat etmişir.

            Kimdi bu Ömer Hayyam Akçay ? Herhalde İranlı meşhur rubai ustası şair Ömer Hayyam değildi.

             Vefat eden Ömer Hayam, benim bildiğim kadarıyla merhum Ali Üstüntaş"dan sonra Türk Sinemasında önemli  roller  üstlenmiş bir diğer Orduluydu.

            1959 yılında, Yusuf Ziya Ortaç tarafından yazılan ve Lale Devrinin güzel kadınlarından biri olan Binnaz"ı anlatan üç perdelik oyundan sinemaya uyarlanan “Binnaz” adlı filmde oynayarak; zamanın ünlü  film yıldızlarından Orhan Günşiray,Belgin Doruk ve Serpil Gül ile baş rolleri paylaşmıştı.

            Daha birkaç filmde oynamıştı ama onun en meşhur filmi “Binnaz” dı. Daha sonra film setlerinden ayrılan Hayyam"ın, bugünün gençleri,bir zamanlar sinemada önemli roller üstlendiğini; film afişlerine adını kocaman harflerle yazdırmış olduğunu bilmeyebilirler. Ben bu vesile merhumu, bilmeyenlere tanıtırken kendisine Allah"dan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı diliyor ve acaba diyorum “Binnaz” filminin setinde, rol arkadaşı merhum Orhan Günşiray"la sohbetlerinde, bir ay arayla Hakkın rahmetine kavuşacaklarını akıllarından geçirmiş olabilirler mi diye de kendi kendime sormadan edemiyorum.

 

ÜRETİCİYE DESTEK

 

            Önceki gün Ankara"da Kuğulu Parktan geçerken bir seyyar satıcının, tezgahında kavrulmuş fındık sattığını gördüm. Ancak tezgahının camekanına yapıştırdığı kağıtta “ÜRETİCİYE DESTEK” yazısı dikkatimi çekti ve hemen aklıma  “Ankara"dan üreticiye destek yok” diyenler  geldi. Hükümet destek çıkmasa da bazıları elinden gelen desteği veriyordu.

           Derken gözüme, camekana yapışık bir diğer kağıt  çarptı.O kağıtta ise,  100 gr fındık 2.-YTL yazıyordu.

          “ Kavrulmuş iç fındığın kilosu 20.-YTL olursa  fındığın üreticiden alım fiyatı da en az 6.-YTL olmalıdır” dedim kendi kendime.

            Sonra anladım ki, onun desteği de borsa başkanınki gibi…

                        .

TAHLİYE

 

            Ankara"daki Ordulular vakfına, binayı tahliye etmeleri için yazı gelmiş.Vakıf parasızlık nedeniyle  önce müdürünü tahliye etti şimdi de sıra kendisinde…Bunu sadece bir haber olarak yazıyorum. Bu konuda çok yazı yazdım ve artık  yazmayacağım demiştim. Çünkü, “Anlayana sivrisinek saz; anlamayana ne yazarsan yaz !”

           

Önceki ve Sonraki Yazılar