Şair Ali Öztürk

Şair Ali Öztürk

İÇERDE TERÖRİST Mİ VAR ?

İÇERDE TERÖRİST Mİ VAR ?

      Bu perşembe günü vakıf lokaline gitmek için evden çıktım. 15 dakika sonra yürüdükten sonra vakıf binasının önüne geldiğimde bir de ne göreyim,

      Kapıda iki polis minibüsü park etmiş vaziyette duruyor.

          Çevredeki vatandaşlar merak içinde, birbirlerine soruyorlar,

          -Bir vukuat mı olmuş ?

           -Yoksa içerde bir terörist mi var.?

      Bir vatandaş ise,

           “Burası lokal, herhalde içerde kumar oynatıyor olmalılar ki polis gelip basmış” diyor.

      Merakla, merdiven basamaklarını hızla çıkıp restoran bölümünün kapısından içeri girdiğimde lokal müdavimi   Ordulu hemşerilerimin gruplar halinde masalarda oturduklarını, bazılarının  ise polislerle sohbet ettiğini gördüm.

      Vakıf Başkanımız Oktay Kaptan"a “ Hayırdır, ne oldu ki “ dediğimde Kaptan,”Ordu Valiliği,  Ankara Valiliğine yazı yazıp bizim burayı işgal ettiğimizi bildirerek lokalin polis nezaretinde tahliye edilmesini istemiş. Şu yazı yazmakta olan bayanı da bunun için görevlendirip buraya göndermiş. Onlar da bir nakliyeci ile çilingir alıp polislerle birlikte lokaldeki eşyaları boşaltmak için gelmişler ” dedi. Sordum,

      -Tahliye için daha önce vakfa tebligat yapıldı mı ?

          - Hayır

         - Mahkeme Kararı falan…

      -Yok

      -Peki bu türlü bir uygulama hukuka aykırı olmaz mı ?

          - Avukat Haluk Gürsoy, görevlilere bu işin hukuki prosedürünü anlattı.

      -Ne dedi ki ?

      - Uygulamanın  hukuka uygun olmadığını söyledi.

      Bunları konuşurken birden,gelirken sokak başlarındaki gördüğüm o afiş geldi gözümüm önüne…Artvin Kültür ve Kalkınma Vakfı, Ankara"da yapacağı “Atrvinevi”nin temel atma törenine davet ediyordu tüm Ankaralıları…

      Bizim Ordu Vakfının binasından polis nezaretinde atılma girişimini ise çevredeki Ankara halkı merakla izliyordu. İşte bu çelişki, Orduluların kahretmeye yetiyordu.

      Nasıl kahretmesinler ki, Ankara"daki Orduluların birbiriyle tanışıp yardımlaşmasını sağlamak, Ordu"nun kültürünü başkentte yaşatmak ve tanıtmak  amacıyla  kurulmuş olan vakfın kapısına polisler dayanıyor, hem de Ordu Valiliğinin yazısına istinaden…

      Acaba o yazıyı imzalayan yetkili kişi ,şu an Ordu Özel İdaresinin mülkiyetinde olan vakıf binasının,  Özel İdarenin mülkiyetine nasıl ve hangi koşullar nedeniyle geçtiğini merak edip bir araştırmış mıdır ki ?

      Gerçi araştırsa da ne yazar ? AK Parti il yönetimi ile ayni düşüncedeki İl Genel Meclisi üyeleri  burayı satmayı aklına koymuşlar bir kere..Sen anlat dur bin kere, dinleyen kim ?

      Vakıf üyesi iki bakan bile umursamadıktan sonra  !

      Geçtiğimiz Ramazan ayında vakıf tarafından vakıf lokalinde verilen iftar yemeğine katılan milletvekilimiz Ayhan Yılmaz” bu meseleyi siyaset dışı bir anlayışla hep birlikte çözmeliyiz” dememiş miydi ?

      Sevsinler bunların “siyaset dışı anlayışını”

      Ya bugünlerde Ankara"da olduğu söylenen Ordu Valisine ne demeli ? meseleyi yerinde görmek maksadıyla lütfedip vakıf lokalinde bir çay içme zahmetinde bulunsaydı fena mı olurdu?

      Ama maalesef, bugünkü iktidar mensupları kendi yandaşları dışındakilerin oluşturduğu hiçbir sivil toplum örgütüne sıcak bakmıyor.

      Üstelik her yerde demokrasinin faziletini anlatmaktan da geri kalmıyorlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar