Şair Ali Öztürk

Şair Ali Öztürk

ELİNE DİLİNE

Ankara Keçiören Belediye Başkanlığını görevini yapan ve bu bu seçimlerde yine partisinin adayı olan Turgut Altınok, ani bir kararla adaylıktan çekilmiş.

      Altınok, başkanlık yaptığı dönemlerde Keçiören"le, bu ilçeye  bağlı semtlerde örnek bir belediyecilik hizmeti sergiledi.

      Öyle ki,onun başkanlığı döneminde Keçiören ,  belediyecilik anlayışıyla Ankara"nın en modern ilçesi Çankaya"da oturanları bile imrendirdi.

      Bu biraz da, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz"ın , belediyecilikten ne kadar uzak bir anlayışta olduğunu da gözler önüne seriyordu. Bu yüzden CHP, onu bu seçimlerde aday göstermemeye karar verdi ve ODTÜ mezunu şehir plancısı Bülent Tanık"ı  tercih etti.

      Turgut Altınok, kaç dönemdir yaptığı başarılı hizmetlerin karşılığı olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmak istiyordu.Ne var ki, üç dönemdir bu görevi yürüten Melih Gökçek, koltuğunu hiç de bırakmak niyetinde değil di; hakkındaki  bir yığın dosya ve iddiaya rağmen.

      Gökçek ,hakkındaki iddialarla ilgili olarak,Kemal Kılıçdaroğlu ile Star TV"de Uğur Dündar"ın hakemliğinde yaptığı düelloda, karizmayı çizdirince, herkes artık Erdoğan"ın onu aday göstermeyeceğine inanmıştı.

      Ama beklenen olmadı, Gökçek yeniden ve AKP"nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan  adayı idi.Böylece seçimi kazandığında dört dönem üst üste  başkanlık unvanına sahip olacak, bir bakıma altın kemeri de takacaktı.

      Ülkemizin kaderi miydi  bu ? ABD"de devlet başkanları en fazla iki dönem görev yaparken bizde koltuğa oturanlar kalkmak nedir bilmiyorlardı. Hele ki Melih Gökçek, oğlu Genç Osman"ı bile bir şehzade gibi görüyor ve şimdiden kendi yerine hazırlıyordu. Mevzuat cevaz verse Çankaya"ya aday yapacaktı; Osmanlılar zamanında şehzadelerin vilayetlerde beylik yapması gibi…

      Altınok"un adaylıktan çekilmesiyle ilgili olarak çeşitli spekülasyonlar  var. Bunlardan en ilginci,Ankara"daki siyasi kulislerde konuşulan ve hatta basına bile yansımış olan seks kaseti. Bu kasetteki görüntülerin ona ait olduğu fısıldanmakta.

      Bu ne kadar doğrudur bilemiyorum ama Altınok gibi başarılı bir başkanın görevden çekilmesi, Keçiören ve Ankara için önemli bir kayıp olacaktır.

      Umarım bu iddialar gerçek değildir.

      Eğer gerçekse,işte o zaman Hacı Beştaş Veli"ye ait olduğu söylenen,”Eline, diline, beline sahip ol” sözlerinin bilhassa siyasilerin için ne kadar önemli olduğunu bir defa daha anlamış olacağız.

******* 

      “Yaprak Dökümü” dizisinde “Oğuz” tipini canlandıran Tolga Karel, uçak fobisini yatıştırmak için aşrı derecede alkol alınca agresif  tavırlar sergileyip uçaktaki diğer yolcuları rahatsız edince, bir grup yolcu tarafından önce  birkaç kez uyarılmış; buna rağmen taşkınlık yapmaya devam edince,” Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir” kabilinden yolculardan dayak yiyip “Katır” tepmiş gibi olmuş.

      Tolga Karel, ya dizideki rolünün çok etkisinde kalarak yolcuları, Ali Rıza Beyin uysal ve  kanayaklı çocukları veya Ferhunde ile karıştırmış  ya da içkiyi kararında içmeyi becerememiş.

      Bence içkiyi kararında içmeyi becerememiş olmalı.

      Boşuna dememişler:

           Kimi içer keyif alır,

           Kimi kendini feriştah sanır,

           Kimi babasını zor tanır,

           Kimileri de vardır ki;

          Eşek olur anırır !

       Velhasıl, içeceksen ya kararında iç ya da ağzına sürme hiç !

       Bence, ülke çapında bir sanatçının yaşadığı bu talihsiz olay, toplum için ibret olmalı.

      Onun hoş olmayan bu   davranışları karşısında, sabretmeyip şiddete başvuranları bir bakıma kınamak gerekir mi acaba; ne dersiniz ? 

******* 

      İstanbul"daki Ordulular Gecesi Muhteşem olmuş.

           Geceye, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AKP Genel Sekreteri Naim Şahin,

AKP Ordu Milletvekilleri Mustafa Hamarat ve Ayhan Yılmaz da katılmışlar.

      Tabi ki katılmaları sevindirici bir yaklaşım; ancak sayın bakan ve milletvekilerimize yine hatırlatmadan ve sormadan edemeyeceğim:

      Ankara"daki Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı geçen yıl, İçkale Otelde  Ordulular Gecesi yapmıştı. Ne yazık ki, burnunuzun hemen dibinde yapılan bu geceye, hiçbiriniz tenezzül edip katılıp da onurlandırmadınız.

      Yoksa,İstanbul"dakiler Ak Ordulu da; Ankara"dakiler Kara Ordulu mu?

            Ya da Ankara"daki Ordu Geceleri, size  pek  yavan mı geliyor ?

Önceki ve Sonraki Yazılar