HERŞEYE RAĞMEN

 

Sen insanlara güvenmekle hata yapmadın güzel kardeşim. Senin bir kabahatin yok! Bazılarının insan taklidi yaptığını nereden bilebilirsin ki. İnsanlardan biri, birisine bir kötülük yaptıysa benim için o, kötü insandır! Çünkü birisine yapılan kötülük tüm insanlara yapılmış sayılır benim için...

Bırak bugünden itibaren üvey sevgileri, sana üvey evlat muamelesi yapanlara da öz olma! Sonra adına yüzsüz, gurursuz derler… Sen böylelerinden uzak dur! Çok mu sevdin çok mu değer verdin? O zaman biraz daha değer ver onu utandır yüzü kızarsın. Sana yaptıklarına rağmen ona öyle değer ver ki biraz insanlık dersi alsın! Senin bir kabahatin yok güzel kardeşim! Sen sadece sevdin, değer verdin boşver o ne yaptı deme! Hem kovulur mu gönül konduğu yerden… Seni gönlünden kovanı başına taç etme! Ama onu utandır öyle git hayatından… Amaç sadece biraz insanlık dersi alsın! Sen üzülme güzel kardeşim! Hem senin vicdanınla problemin yok bu da senin avantajın!

19483

Bak bugün hava güneşli çık dolaş biraz… Sonra sevdiğin ve sana değer veren insanları ara, hal hatır sor… Hiç tanımadığın insanlara “merhaba” de, kalabalığa karış, insanlara seyret. Bir yerlerde dostlarınla kahve iç! Müziğin sesini aç, şarkı söyle… Ama insanlıktan yoksun insanlara hayatına yer verme! Bu saydıklarımı sana değer veren dostlarınla yap! Mesela pikniğe çık, küçük çocuklarla fotoğraf çekin!

Hatta sevdiklerine minik hediyeler al! Onların yüzü güldüğünde sen de mutlu olacaksın… Hem neymiş seni biri üzdüğü diye karaları bağlamak, Karadeniz’de gemilerini batırma lüksün yok senin! Durma hayat kısa! Bak eğlenmene, gez dolaş, dere tepe düz git! kerevetine çık mutluluğun… Sonrada sat anasını acıların! Acı da neymiş hem! Bugün üzüldüğün şeyi bir sene sonra hatırlayabilecek misin bakalım… Sen o avcı acılara avlanma güzel kardeşim! Her şeye rağmen hayat devam ediyor! Yanındakiler yarın kadar yakın, ardındakiler dünler kadar uzak olsun sana! Ne kimsenin efendisi ne kimsenin kölesi ol, ne bu dünyanın yasını tut ne de yası tutulan ol!

Haydi, güzel kardeşim! Bir iyilik yap kendine ve boşver yanından çekip gidenleri, sana değer vermeyeni, konduğun gönülden, seni kovanı boşver! Bak hayat onlarsız da devam ediyor! Sen en çok kendine değer ver!Sana değer verene değer ver!Sık sık dostlarını aramayı ihmal etme,tanımadığın insanlarla da selamlaş…Hatta yapabilirsen ramazan bayramı yaklaşıyor fakirleri sevindir!Paran varsa onlara; yağ ,salça ,şeker alsan bile nasıl mutlu olurlar…Sonra çocuklara elma şekeri al ya da çikolata…Unutma ;her şeye rağmen hayat devam ediyor…Mümkün olduğunca sevdiklerinin yanında ol!İnsanlarla selamlaş,çocukları sevindir,seni seven dostlarını sevindir…Hem sen sevgiden yana cimri değilsin!Dağıt sevgini herkese…Sevgin dağıttıkça artacak göreceksin!

Önceki ve Sonraki Yazılar