BAŞKANLAR VE KADROLARI

BAŞKANLAR VE KADROLARI

Önemli bir viraj geçildi.

Kim için geçildi? 

Siyasi partilerin en üst düzeydeki insanını ikna etmek için?

 Başkan Adayı  olabilmek ve ona ulaşabilmek, kararını olumluya çevirebilmek için başlanılan, birinci etap, viraj dönüldü.

Malesef yeni Türk demokrasisi böyle şekillendi.

Lider seçer.Biz de seçilene oy veririz.

Bu gün küçük ölçekli bir iş yeri bile ekip çalışması adı altında kadro çalışmasına ihtiyaç duyuyor.
Çünkü "yeni dünya düzeni" gibi şimdi yeni bir trend var var, "yeni bir yönetim biçimi".

Yeni "yönetim biçimi"nin en önemli özelliği yukarıda bahsettiğimiz gibi liderin de takım oyuncusu olduğu bir çalışma biçimidir.

Bu manada Ordu özeli için söylüyoruz; Parti liderlerini ikna eden, siyasal partilerin Belediye Başkan adaylığı oyuncuları, A. Bahar Çebi, Ali Aydın ve Kenan Çebi (isimleri alfabetik koyduk) ortak bir özellik taşıyorlar.

Bu ortak özellikleri eşraftan olmaları, Kent kökenli olmaları ayrıca mesleklerinde de başarılı olmaları.

Ali Aydın, bilindiği gibi mesleğinin zirvesi olan hakemlik ve merkez hakem komitesi üyeliğindeydi.

A.Bahar Çebi, gıda konusunda dünyanın zirve noktalarında olan Sağra da kendi alanında yetki aldığı gibi, daha sonra transfer olduğu Belediyede de, belediye başkan yardımcılığını 9,5 yıla yakın yürüttü.

Kenan Çebi, meslek örgütünün Ordu da ki en üst birimi, Baro Başkanlığını daha geçen dönem bıraktı.

Kısacası Orduluların işi zor. Siyaset aranesına Seyit Torun dışında katılan diğer oyuncuların da mesleklerinde kariyerlerini yapmış olmaları nedeniyle, zorlanacağa benziyorlar.

Ben ise bu dönem Orduluların başkan adayları açsından şanslı olduğunu kabul etmekle birlikte, artık, takım arkadaşlarının da önemine dikkat çekiyorum.

Başkan adaylarına ve siyasal partilere sesleniyorum. Seçimi, sadece başkan adayları değil, onların meclisteki çalışma arkadaşları olan "ekip"i de götürecek.

O nedenle belediye başkan adayları Meclis adaylarını ve onların hangi göreve getirileceğini ne kadar erken açıklarlarsa o kadar erken yol alacaklarını düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar