Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

ORDU VE FUTBOL

 

ORDU VE FUTBOL

Bu ilin yüreğinden o kadar çok yetenekli ve topu bilen, bilerek oynayan, bu ili oynadıkları ile tanıtan ayaklar çıktı ki, bugün hem amatör takımlarımızı hem de ordu içindeki o yetenekli sporcuları kaybettik yada bulmakta hep beraber zorluk çekiyoruz. Ne göz zevki kaldı nede bu çocukta ne diyecek dudak kuvvetimiz.

Her yıl geriye giden sportif bir ordu ve buna karşılık artan spor alanları ile modern tesisler. Bu tesisler içinde ise yok olmaya yüz tutmuş sporcu sayıları. Ordu spor ve alt yapısı bakıyorsun karşısında bir tek muhatap buluyor oda sınırlı sayıdaki gücü ile Demir spor. Sonrada sporcu yok mu diye bağırıyoruz.

Yetenek, beceri, kabiliyet bu ölçüde, bunun ilerisi yada biraz gerisi olur ama süperi olmaz. Olsa da o süperin sonunda gideceği mekan, bir üniversite ile baba mesleği yada yurt dışı olur.

Ekmek aslanın ağzın da.

Bu kadar yetenekli sporcunun da şansa ihtiyacı var. Yada hocaların onları görüp bu genç bundan sonra bizimle olmalı demesi gibi. Bunun örneği;” Murat Torun, Cantug Temel” ikisini de teknik heyet ile cuper in yardımcıları ve de bizzat cuper istedi. Bu sporcu artık o çarkın içinde ve her şey ona ve göstereceği performansa bağlı. Arkasındaki güç yönetici değil ,bilakis hoca.

Bu kadar şansın içinde olan insanların nedense heyecan yapıp arkada kalması yada sınırlı sayıda olan kabiliyet ölçü boyunun uzamaması veya uzayıp ta o formaya girecek kadar olması da çok çalışmasına, hırsına, bu işi çok istemesine bağlı bir olay. Bunu artık o sağlayacak. Yukardan A takımın yüreğine alınan oyuncunun her anı o forma olmalı ve de hocasının ona duyacağı sonsuz güveni.

Seneye statü değişecek, A 2 de kaldırılacak U 19 geri gelecek, A takımla aynı yada başka sahada oynayacak maçlarını buda oradan yukarıya kolayca gelebilme imkanı demek, ve de alt yapının daha da öneminin artması. Bunun olması herkesin hayrına. Ordu spor bunu bildiği için, şimdiden tesislerin büyümesi ve de alt yapıya ait bir sahanın olmasına çok önem veriyor.

Elinde o çocukları barındıracak tesisin yoksa, onlara verebileceğin geniş imkanın yoksa ne isteyebilirsin ki. Bakın Ordu spor alt yapısı tam olmasa da o sporculara yuva oldu. İçinde o çocuklara verebileceği bugün için her imkanı olan bir mekana kavuştu. İlerde bu sporcu kardeşlerimize inşallah biraz harçlıkta verecek duruma gelirde ordu spora yakışır bir yer olur. Bizde biliyoruz, istiyoruz. İnanıyorum ki bu yönetimle çok şey olacak, bugünlerin yapılanların çok üstüne çıkılarak.

Her şey o yapılanların içinde bulunan sporcuya bağlı yada Demir spor gibi iki üç tane takımın çoğalmasına…

Önceki ve Sonraki Yazılar