Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

KÖR TOPAL DEĞİL

Ordu spor artık geçen sezondan kalma son dakikada “acaba ne olur” düşüncesini kafalardan atıp,” acaba ne zaman gol atarız” düşüncesini yerleştirmekle meşgul. Bu hem iyi hem  kötü. Takımdaki isimsiz denilen ve oynadıkları takımlardan bizimde bildiğimiz oyuncuların Ordu spor seyri o kadar ucuz ve kolay düşünce ürünü değil.

“Bunlarda nereden çıktı” gibi düşünenlerin yada sagda solda konuşanların bilmeden yorumları olsa da, takımın ne olacağının  bilinmez 4 denklemini insanlara sunma hakları yok, çünkü ne , nasıl bilmiyorlar.

Bu takımın iki maçı önemli idi. Şansımız, iyi oluşumuz yada rakiplerin çok iyi olmayışı bize artı  getirdi desek te, spor adamı, eski sporcular, bu takıma hizmet etmiş başkan ve yöneticilerin ortak görüşü artık pes etmeyen, sürekli puan için koşan bir takım olmuşuz,bununiçinde, bu düşünceler takım içinde çok önemli moral.

Yani kimsenin eli olmadan, birilerinin uzaktan çomağını sokmadan yetkili olan kişi ve teknik adamların düşünce tenceresinde yapılmış takımın kör yada topal olmayacağı, bu takımın menajer tokadı yemeden kurulacağı da herkese gösterilmiş oldu. Hocanın verdiği isimler ve alınan sporcuların harmanı.

Birde Ordu spora hizmet etmiş, dünya ismini saygıile andığı kocaman Cuper in dediğine bakın;”Ordu spor beni kullandı.” Bunu sayın Cuper değil söylemek öylede olsa susarak kızılcık şurubu içerek susmak onun için hayırlı işken, işe bak, oda kendini un ufak etti. Demek ki sen para için kullanılacak kadar sıradan isimsin…

Yazık.

İki hafta ara Ordu spor için mükemmel oldu.

Birde sayın Aşar yorumunda kendi üslubu ile yazan sayın Köksal a tenkitte kötü söz yazmayın derken, onunda “aferime” ihtiyacı var derken, ne düşünce içinde idi bilmiyorum.

On beş yıldır bu köşelerde yazıyorsam, bu kalem doğru işleri yazıyor ise o kalemin ilk duruşu, yanlışları ve başlangıcında onun emeği çok. Ona söz etmem , sözüne yazmam yanlış olur, ama ben şarkiyeliyim, çocukluk arkadaşım şunu bilmeli ki ne onun ne benim kimsenin parasına, aferimi ne yada himayesine ihtiyacımız yok.

Satın alacak, yada bize yanlışları yazdıracak birini yüce rabbim ne doğurdu nede karşımıza çıkardı. Yanlış yazıyorsam o zaman suçlu o, çünkü bu yazan elin ustası o..

Ona saygı duyarım.

Ama Ordu spor için yazdıklarımın yanlışı  olmaz. Ben, oda  biliyor ki  Orduspor içinde ve spor aleminde yıllarca olmuş, ordu sporunda  belli yerde olan insanım…

Değil mi üstat?

Önceki ve Sonraki Yazılar