Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

İdris Naim ŞAHİN

 

İç işleri bakanı idi…

Görevden alındı. 

Yerine gelen eski İstanbul valisi sayın Muammer Güler düşünülmesi gereken, milletin yüreğinde sevgisi pek fazla olmayan tipik  parti fanatiği bir isim. Milletin değil, partinin iç işleri bakanı olacak kadar taraf. Bu benim fikrim.

Barış denen görüşmelerdekilerin vede parti içindeki kürt kardeşlerinin isteyeceği isim.  Çop yok, gaz yok, çaputa, gösteriye karşı tepki yok bundan sonrası kürt - Türk kardeşliği için uzun ve soluksuz yol.

İdris Naim  Şahin  katiller, şerefsizler, uyuşturucu baronları, mafya için engeldi. BDP li vekillerin sevinçleri isteklerinin bir göstergesidir. Yeni bakanınız mübarek olur inşallah. Bundan sonrası nasıl olacaksa göreceğiz millet olarak, huzur mu olacak, bölgesel güçler mi yada belamı!

Millet olarak içimizde kuşkular normal. Muhatabımız APO olunca bu kuşku çok normal. Adam güvenilir bir insan değil ki, tipik bebek katili, utanılacak ölçüde  ceset sapığı. Olansa bizim için önem arz eden sayın bakana oldu.

Ordu için, halk için, yatırımlar için, ordu spor için. Kocaman il olacaktık. Altın şehir olacaktık..

Şimdi bir Apo itine harcandı sayın bakan, dış güçler istemedi, yalaka basında yazamadı. Sustu kaldı. Zavallı kalemler kırıldı. Utanılacak yüzlerini ekran karşısına maskeler takarak çıkardılar, hem Turizm bakanı hem de iç işleri. Ordulu idi, yüreklerindeki o kine onları yedirdiler..

Bence Ordu da bu konuda sustu. Dışardaki büyük  ağbilerin isteklerine ses edemediler. İl ilçe yönetimi de bu konuda konuşmadı. Sevilen isme karşılık bilinen, ama çokta sevilmeyen, milletin yüreğinde yer bulamayan bakana tercih ettiler. Türkiye barışı onlarla kazanmaya gitmenin hesabında iken, ordu çok özel ismi ve de desteğini kaybetti.

Yapılacak onca güzel işler vardı ordu da hayata geçirilecek, insanların tarafsız sevdiği insan yalnızca koltuğunu bıraktı.

Bir nevi makamsız kaldı…

Niye bunu yaptın sayın başbakan ?

Değer mi idi İmralı canisine 40 yıllık arkadaşını feda etmek, 100 bin şehidin katillerini affedeceğim diye bu kadar da olur mu idi.?

Oldu.

Türkiye bir arslan yürekli bakan buldu onu da Oslo görüşmelerine ve yapılacaklara kurban verdi.

Bir deli yürek, adam gibi bir bakan, bir dost kaybetti Ordu…

Yeni hayatında başarılar dilerim.

Sevgiyi hak etti. Her partiden her insanın sevgisini aldı. İşte bakan dediğin milletin bakanı dediğin böyle olmalı. Partisinden sıyrılmış.

 Şimdiki öylemi, onu da zaman bize gösterecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar