Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

BU TAKIMA İNANMA ZAMANI

BU TAKIMA İNANMA ZAMANI

Öncelikle bu sezona iyi giden her şeye şükredip duamız tekrar süper lig  olunca, geçen sezon yapılmış olan her olumsuzu hatırlamadan da durmayalım. Ama bu olumsuzlukları düşünürken unutmayalım ki bugün bazı kesimlerin eleştiri odağında olan sayın Türkmen 26 yıl sonra bu takımı süper ligle tanıştırdı, gerek sportif alanda gerekse tesisleşme  alanında güzel  işler yaptı, ilk yılında başarılı ve sevilen Ordu sporun  ligde bulunmuş olması herkes tarafından çok takdir görmesinin mimarı olan sayın Türkmen, bir sonraki sezonda bir çok oyuncusunu yollayıp, hocanın isteği ile ligin  ağırlığını kaldıramayacak oyuncularla oyun formatında sahada olunca, kaçınılmaz  son  o gün Bursa maçı ile sonlandı.

O gün maça iyi başlayan,  ilk defa doğru yerde doğru işleri yapan, ilk yarıda bu doğru işlerin gol ile mükafatını alan Ordu spor, ikinci yarı Ali gibi oyuncusu atılınca, hatırlayalım kalite farkına mağlup olmuştuk. İlk sezonda bu takımın başına gelen ve oynanan oyunun mimarları olan teknik kadroyu da kutlamak gerekse de,bu sezon onlarla yaşadığımız felaketi de hiç unutmayalım.

Sayın Türkmen in kol altına girip, doğruyu yanlışa getirenlere tekrar dönmek, onların yaptıkları yanlışları hatırlatmak   değil derdim .  Ama süper lig sporcusunun nasıl olması gerektiğini hem oyuncumuz sahada  hem taraftarımız tribünde canlı olarak bir kez daha görmüş oldu.Kimi için vız geldi kimi içince sızısı yürek yaktı.

Bunun sonucunda da ilk kez şahit olunan, bunu da ekranlarla tüm ülkenin seyrettiği bir durum içinde hatırlarsak, büyük Ordu spor taraftarı nasıl büyük olduğunu hem herkese hem takımına bir kez daha hatırlattı. İşte düştüğümüz gün  onları çağırdı, bağrına bastı, ligde kalmış gibi, şampiyon olmuş gibi, ana gibi, baba gibi, kardeş gibi.

Belli birkaç ismin bağırması, istenmeyen seslerle isyan etmesi normal. Bazılarının taraftarım maskesi altında verilen biletleri satması ve onları menfaati için kullanmasının nasıl çok kötü olduğu gibi. Bunların yanında ise içleri yanmış, hayalleri sönmüş bu insanlarında sevdası Ordu spor ve bugün bağırmalarında da art niyet pek aranmamalı.

Ordu spor sonuçta herkesin bildiği gerçeklerin ve hatalı transferlerin sonucu bugün süper ligde yok. Sayın Türkmen kulübe geldiğinde, Ordu spor için 46 yıl hizmet etmiş herkesin yaptıklarına ilaveten, 5 yıldız ayarında konforlu tesis, iki tane çim saha, kulüp içi disiplini, alt yapıya hayal edilen tesis, bu tesisten çıkmış oyuncular…

Bunlardan biri  o gün taraftarın sevgi çemberinden çıkıp  gelirken göz yaşları ile ekranlarda olması beni ve alt yapıda hizmet eden hocalarını da ağlattı.O gencin adı” Murat Torun”; Ben o günde dedim şimdi kiralık gitti bugünde diyorum“sakın ağlama, bu takımın geleceği olan sizler ve birkaç tane arkadaşın ile eski günlerdeki 6-7 oyuncusu ordudan rüyasına tekrar beraberce geleceğiz. Sen, Hüsamettin, Yasin, Kaan, Erdal, Cantuğ, Deniz, Emrah,Burak, Murat vs. ile bu takımın ruhu da Ordulu olmayı o havayı, yüreği o sahada göstermeyi hak edecek anı yakalamak üzere..

Az kaldı.

Kim ne derse desin, biz beraberiz biliyoruz. Sizler bunun şahidisiniz Murat . Ordulu ve Ordu sporlu olduğun için ağladı o gözler..Sayın başkanın şimdi bir eli çam başında yapmayı hayal ettiği tesislerde bir eli alt yapıya saha için alt yapının üstünde ve ordu spor un geleceğinde olmalı.

Bir çok kez düştü Ordu spor hiçbir zaman eğilmedi yıkılmadı yok olmadı.

Yine bu takım çok güçlü, hatasından çok çabuk döndü yönetim. Bugün yapılan bu takıma sahip çıkmalı Ordu. Ama bakıyorum ne maça ilgi var ne kombinelere. Şurda yazıyorum ki, bu yenilenen takımın her oyuncusu, Ordudaki sporun içinde olanlar için özel olarak hatırlanacaktır  geçmiş hatalardan bir kez daha ders alacak kadar.

Tekrar çıkacak kadar.

Önceki ve Sonraki Yazılar