Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

BİRLEŞME HAYIRLI OLACAKSA OLMALI

AKP ile HAS partinin genel başkanlarının yada diğer isimlerin, ilerde Fatih Erbakan ve ekiptekilerinde AKP ile bir çatı altında olması olumlu işaretler. Dağınıklığın kime faydası var ki. Bu solda da niye olmasın. Benim yazım, örnek teşkil eden Numan Kurtulmuşun AKP ye geçecek olması ile değil. Onların fikri dağınıklığı yok. Onların ruh ayrışımı da yok. Onlarınki bir anlık hissi dargınlığın ayırdığı yol ayrımının şimdi otobanda birleşme gayreti.
 
Bundan ders çıkarması gereken bir partide “MHP.”
İki bitişik evde, yan yana birbirine sırtını dönmüş insanların olduğu iki partiden agbi konumundaki “MHP in, B.B.P” ile niye bir ekmeği bölüşmenin peşinde olmazda ,sırtını dönerek, kısacık el sıkışarak birbirlerine soğuk olurlar.” AKP, MHP,BBP “bunların taban secdeleri, durdukları kıble farklımı da, farklı dünya alfabesinden satırların okunduğu ekran izler oluruz her akşam?
 
Şimdi bir çok akıllı şunları yazacak; ”Numan bey Saadet partisinde iken AKP ile ilğili şu cümleleri net olarak kurmadı mı?” Kurabilir, o zaman kızabilir, beğenmeye bilir, şimdi bunların doğru olmadığını anlamıştır yada bir şey sunulmuştur onu almıştır. Ben MHP ile BBP inde yan yana olmasından yanayım. Bir çatı altında olunmasından.
 
Fikirleri bir, kıbleleri bir düşünceleri her olayda olmasa da bir olan ülkü dünyasının bu iki partili insanlarının bir çatı altında olmasından memnun olmayacak kimler olabilir ki? İşte onların beklentilerinin azalma noktasında arıza olur, yada siyasi menfaatler da…
 
Asıl olan Türkiye de bir çok partinin değil, 3 yada 4 partinin bir arada olmasından doğal ne olabilir ki? Bunların birleşmesi, insanlarında yan yana olmasını sağlar. Kavgayı değil, hizmeti tetikler. Daha iyi kimi aratır.
 
Bu yüzden kim MHP ve BBP ni bir araya getirirde birleşimi sağlarsa en büyük işi yapmış olur. Çünkü küs kardeşleri değil amaç oynamak, süt kardeşleri..
 
Sizce?
 
Birde Ordu büyük şehir mi olsun da herkes kaç gündür. Belediyesine bir yeri vermekten kaçınan bir hükümet, yıkılan yer alan olsun diye birilerinin iş yeri için uğraşan, onların hamiliğini yüklenmiş kalem yada belediyeyi mağdur edelim diyen siyasi zırvanın olduğu yerde Ordu büyük il olsa da olmasa da kime ne?
 
Onların derdi ne biz biliyoruz. Yarının Turizm kenti olacak bu ilin rantı ne, ne kadar onda birileri. Şehirde büyüsün, yanında bizde derdinde.
 
Yani Ordu da kazansın bizde…
 
O yüzden partilerin dağınıklığının Türkiye ye faydası yok. Birleşmek ve el ele olmaktan başkada yapılacak güzellikte yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar