Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

BERLİNDE ORDU KOKUSU; ZAFER CAN…

BERLİNDE ORDU KOKUSU; ZAFER CAN…

Zafer kardeşimiz, Almanya dan her yazımızda buram buram gurbet kokusu yollarcasına eşlik ediyor. Yazılarımıza yorumlarını, güzel düşüncelerini yolluyor. Sanmasın takip etmiyoruz. Bizde onun yorumlarını ve Ordu adına duygularnı aynen yaşıyoruz.

Bu sayfalarda yazması içn sevgili Hüsnü Yücele rica ettim. Sağolsun kırmadı ve Ordunun sorunlarını mükemmel cümleleri ile halkla paylaşıyor. Sizin bu konulara duyarlı olmanız, hasret gidermeniz, düşüncelerinizle eşlik etmeniz bizide çok memnun ediyor.

Zafer kardeşimiz gurbet kuşları gibi, vatandan uzak, belkide mutlu olduğu, belkide mecbur olarak kaldığı Berlin"den bize yürek yolluyorsa, bizde ona Ordu"dan kocaman bir sevda türküsü yolluyoruz. Mutluluk sizinle olsun.

Size yazarken aklıma Erol Görez, Hikmet Ataoğlu, sonra Avusturyada Apo, Binğöllü sevgili dostum, kardeşim Cezair Baysal geldi aklıma.Özledim hakikaten. Aslında bu kalemin yazdığı cümlenin kokusu, hasret kokusu , Zafer kardeşin duyarlı sıcak yüreği ise uzağı yakın eden Ordu kokusu, şimd onu burda, köprü başında farzediyorum.

Ya da Fidangör de, belki Boztepe de, yada Tabyabaşında; olmazsa Selimiye de, Elmalık ta..Kimbilir o nerde olmak ister? Yazarsa mutlu oluruz. Biz onunla Ordu dan Almanya yı, Senin yorumunla da, Almanya dan Ordu yu soluyoruz.

Aslında sende ordan yazabilir ve dış dünyayı kaleminle Ordu ya atabilirsin. Ordukent gazetesinde sanada, Almanyadaki dostlarada yer var. Nevzat beyin yüreği çok geniş.

Zafer kardeş, sende yaz. Yaz ki Almanyada ki Türklerin neler yapıp neleri yapamadıklarını bilelim.Değilmi?

Önceki ve Sonraki Yazılar