Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

ALT YAPI NİYE VAR Kİ?

ALT YAPI NİYE VAR Kİ? 

        Allah için her yapacağınız işi   doğru yapın, dışarda, bazı ağızlarda alt yapının yapılanmasını konuşan ve bunuda gerçekmiş gibi anlatan arkadaşlara, ”ne oluyor beyler”, deyin. 

        Çünkü alt yapınız da yıllarca hizmet eden hocalar çalışıyor, bu konuşmalarla  hocalara asla haksızlık etmeyin .  Adamlar başarılı yada değil, bunu siz takdir edecek ve onlar için kararı siz vereceksiniz, onlar değil.

        

          Eğer bu insanların çalıştırdığı  porculara değer vermiyorsanız, bir şey sormadan, ne yaptıklarına dogru dürüst bakmadan yapılan işlere burnunuzu sokuyorsanız, sizlere ne demeliyiz ki? 

     Yönetici olmakla, spor denen önemli mekanizmayı bilene sormadan bazı oyuncuları söz verdim de profosyonel yaptım mantığı ile hareket ederse, alt yapıda çalışan hocalarada haksızlık yapar, onları sporcularının gözünde değerlerini sıfır edersiniz. 

       Kaç aydır yazıyorum. Eğer alt yapıya önem vermiyorsak, gelen hocalar sporcularımızı beğenmiyorsa, o zaman suçluyu bulun, bulduğunuz suçlularıda bırakın gitsinler.

       Yok alt yapının takımları  grublarında başarılı oluyorsa, o zaman nerde alt yapıdan oyuncular?

        Hocalara yönetim olarak bir başarı plaketi vermek, onları onura etmek iyi olmaz mı? 

       Alt yapının bir oyuncusu profosyonel olacaksa , Turgut hocaya sorulması doğru olmaz mı? Bu kadar sporun içinde olan yöneticilerimiz varken, dışarda sizler adına antrenörlüğü bilen gizli yöneticilerle neden yaşıyoruz?      

       Bari bundan sonra onlar alt yapımızı  çalıştırsın        ,değimli? Yada dışardan her hanği bir kimse.  

         Sizde Ordulu’sunuz, niye bu kadar kesin ve keskin kılıç darbeleri alt yapının boynuna her yönetimde vuruluyor ki?

       Eğer Ordu nun yarını bu gençler ise ve yarınlara bir temel atılacak ise ozaman siz niye el atıpta, “beyler bu sporcularımıza gelin biz   değer verelim”            demiyorsunuz,  bir bilmediğimiz sıkıntımı var? 

     Eger sıkıntı yoksa sessizliğinizin gerekcesi ne? 

      Aslında alt yapı ayrı çatı altında olmalı, bunu Bahtiyar Köksal yıllardır söylüyor, ayrı yönetim ve onların yapacağı  çalışacak kadro.

Bu kolay bir iş değil, ama olmalı.

    Sayın valinin ve spora gönülvermişlerin fikirleri tam bu noktada önem arzediyor. Yıllarca bu işe yürek koymuşlar olarak varız, yönetimlerde bulunmuş insanlar olarak ve alt yapıyı en iyi bilenlerden olarak  ya da spor adamları olarakta varız.

    Alt yapıyı üst yapıdan ayırmasak, onların alınterlerini zamanında veremesek asla başarıyı getiremeyiz,  bu bir  gerçek ve önemli. Yoksa uzun yıllar aynı hastalığı çeker dururuz. 

   Bazı isimler isim vermeden yazılarıma değerli yorumlarını yapıyorlar ve dikine yazmamı söylüyorlar. Beyler bu işin diki  miki yok, bu işin nesi var biliyormusunuz? 

   Alt yapıya verilecek destek ve çalışma yolu ile ayrılacak  bütce. Yoksa her yönetimde bunun önemini biliyor ama üst yapıya yapılan harcamalar ve hedef için her sezon ikinci plan yapılan alt yapıyı  benim isteğim, ciddi bir planlama içine almanız. 

    Yoksa dışarda bu birime gelecek hocaları  getireceğini söyleyecek çok insana köşe başlarında rastlamamız her daim mümkün olacaktır. Bence bunlar çok çirkin işler, ama yönetim sizsiniz…

Önceki ve Sonraki Yazılar