Yolun sonu

Tüm gözaltı/tutuklama operasyonları amacı ortaya çıktı

Artık bitti.

Türkiye on yıl parçalanmadan ayakta kalmasını bildi, 22 ülkenin sınırlarının değiştiği haritada sınırlarımızı koruduk ama artık sona ulaştık.

ABD bize saldırmasın diye ABD’nin tüm istemlerine yerine getirdik. Darbeci diye tüm ulusalcı subayları içeri attık, tüm muhalif gazeteleri ve gazetecileri susturduk, tüm ulusalcı burjuvaziyi sindirdik. Ama artık işin sonuna geldik. 22 ülkenin sınırlarını değiştirmek isteyen ABD artık Türkiye’yi gündemine aldı.

Bilindiği gibi ABD’nin amacı bölgede İsrail gibi kendisine bağımlı bir Kürt devleti kurmak, Irak da kurdu, Suriye’de kurmuş sayılır. Türkiye’deki gelişmelere bakarsak sorun yok görünüyor sonra da sıra İran da.

Gaziantep’te saldırıyı kim yaptı? Tüm gelişmiş ülkelerin istihbarat servislerinin cirit attığı, her tür gelişmiş, yerden yere, yerden havaya, yani uçaksavar, tanksavar silahlarının, saldırı bombalarının, yakın/ uzak silahlarının elde ele dolaştığı ülkemizde Antep saldırısını kim üstlenmiş ne önemi var?

Küresel batılı güçler Türkiye üzerinden çifte yağ çıkarmak istiyor. Türkiye’yi hem Suriye’ye sürerek Esad yönetimi yerine ırkçı/dinci yani ABD yanlısı bir hükümet kurmak hem de Türkiye’nin doğusunda bir Kürt devleti kurmak. Amaçları bu.

Taktikleri başarı ile sürüyor.

Biz diyoruz ya, Kürt’ler özerklik istiyor. Hayır burada biz yanlış yapıyoruz. Özerklik şu; büyük Kürt devleti kurulacak Barzani Kürt devletinin başı olacak PKK da büyük Kürdistan’ın Türkiye coğrafyasının özerk yapısı olacak. PKK da diyor ki “gerçek Kürdistan benim” Kürtlerin, ABD’nin sorunu bu. Kürt devletinin başı kim olacak? Barzani mi, Öcalan mı? Türkiye’yi hesaba katan yok bile, CHP de Kürt sorununu demokratik yollarla çözecekmiş! Ne diyelim?

Tüm gözaltı/tutuklama operasyonları amacı ortaya çıktı

Ergenekon, Balyoz, Fenerbahçe, Metro. Uzan, Aydın doğan vb. tüm operasyonların amacı hükümeti bir çıkmaza sokmak AKP’yi her şeyi ile öyle bir batağa soktular ki çıkması mümkün değil ancak ABD’nin istemlerini yaparsa hükümette kalacak veya cezalandırılmaktan kurtulacak.

Türkiye’nin parçalanması AKP için hiç sorun değil yeter ki ABD onu korusun, iktidarda tutsun.

Ama AKP, ABD için ne yaparsa yapsın sonu Saddam’ın, Mübarek’in sonundan farklı görünmüyor. AKP, ABD’ye hizmet etse Suriye yönetimini devirse, Kürt devletinin kurulmasını sağlasa Türkiye’den büyük tepki alacak görevi bittiği için de ABD tarafından çöpe atılacak.

Ayrıca Suriye’ye saldırması durumunda Rusya ve İran ne yapacak tam olarak da bilinmiyor.

Bugün halkı arkasına alan Erdoğan’ın yapabileceği tek şey var. İçerideki tüm subayları ordunun başına getirerek NATO’dan çıkıp Rusya/İran bloğunun içinde yer almak.

ABD Türkiye’deki dolarları çeker borsayı filan çökertir, Türkiye çalışanlarına maaş ödeyemez duruma gelebilir. Gelsin yeter ki hükümet bölgede ABD’nin tetikçisi olmasın. Türk halkı böylesi durumda özveride bulunmaya hazırdır.

Aksi halde AKP kendi sonunu hazırladığı gibi Türk halkını da büyük bir karanlığa hızla sürüklemiş olacaktır.

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar