“KÜRESEL İMPARATORLUK” !

 


  1. Dünya ayaklanması Afrika’da yaşandı. Enerji, Yiyecek, temiz su, barınma gibi nedenlerle 100 milyonlarca kişi küresel imparatorluğa karşı ayaklandı.

Yeterli askeri donanıma ve teknolojiye sahip olmayan Afrika halkı, eşit olmayan güçlere karşı destansı başarı örnekleri gösterdi.

İmparatorluk güçleri Afrika’da direniş merkezlerine 300 adet nükleer bomba attı. 6 ay süren direniş. 100 milyon ölü ve milyonlarca yaralı ile sona erdi.

Küresel güçler isyanın bastırılmasından sonra kıta’da tam bir terör estirdi. İsyana katıldıklarını düşündükleri herkesi öldürdüler. Geri kalanlar madenlerde ve tarım plantasyonlarında karın tokluğuna çalıştırılmaya zorlandılar.

  1. büyük dünya ayaklanması Avrupa’da yaşandı. Yaşam koşulları kötüleşen, enerji, barınma, ısınma, sağlık sorunlarının had safhaya çıması üzerine Avrupa, imparatorluğa karşı ayaklandı.

Gelişmiş silahlara ve teknolojik bilgiye sahip olan Avrupa, imparatorluğa ağır kayıplar verdirdi. Yüzlerce nükleer ve kimyasal silahlarla yaptığı saldırıda, Guatamala, Havana, İstanbul gibi küresel sermaye eğlence merkezleri vuruldu. İmparatorluğun uyduları ya düşürüldü yada yörüngeleri değiştirildi. Tokyo, Moskova, Seul gibi imparatorluk üsleri yok edildi.

20 yıl süren ayaklanmanın sonunda, Afrika ve Asya üslerinden fırlatılan binlerce nükleer ve kimyasal füze ile batı Avrupa’da yaşam sona erdi. Tüm canlı türleri yok edildi. Doğu Avrupa’da yaşamını sürdüren az sayıda insan açlıktan Anadolu’ya geçmek istedi. Onlar ya  Karadeniz’de  boğuldular ya da açlıktan öldüler. Geride kalan az sayıda insan ve canlı türleri ise ilkel bir şekilde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Amerika ise tam ikiye bölünmüş durumda, kuzeyde nitelikli işçiler için yaşam merkezleri kuruldu. İmparatorluk için çalışan işçiler mesai saatleri sonrası eğlence ve kültürel etkinlikler yapabiliyor.

 Fakat Güney Amerika tam bir felaket. Tüm enerji kaynaklarından mahrum bölgede ilk çağ yaşantısı hakim. Çok sıkı korunan Panama Kanalından kuzeye geçmek isteyenler acımasıca öldürülüyor. Kanalda en çok insan öldüren imparatorluk askerlerine değişik ödüller veriliyor.

Evet okuduğunuz gibi yukarıda hiç bir devlet adı yok. Yok, çünkü küresel sermaye dünyayı ele geğirmiş durumda 20. yüzyılın başlarında ortaya çıkan ilkel ulus devletler artık aşılmış ve ulus devletler tarihin çöp sepetine atılmış durumda.

Böyle söyleniyor.

Ya peki gerçek; “ABD, Fransız, Alman, İngiliz, vb. uçaklar Kabil’i bombaladı.”, “ABD gemisinden atılan füze Irak’ta ağır kayıplara neden oldu.” Fransız uçakları Libya’ya ölüm yağdırdı”, “Hamas’ın İsrail’e füze atması sonucu İsrail Gazze’yi vurdu.” “Suriye 100’e yakın ülkenin desteklediği teröristlere karşı vatan savunması veriyor.”

Ulus devletler yerini “Küresel İmparatorluğa” bırakmış mı, bırakmamış mı? Siz karar verin.

Jack London’un “Demir Ökçe” kitabı aklınıza geldiyse ben de ondan esinlendim.

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar