Herkesin kafası karıştı!

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ordunun Morali Çok Bozuk. Terörle savaşacak komutan kalmadı” dedi ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone de yargıyı eleştirip "Milletvekilleri, komutanlar, profesörler ve öğrenciler belirsiz suçlamalarla içeride" dedi. Balyoz davasından 18 yıl hapis cezası alan ve önceki gün açık kalp ameliyatı olan emekli Orgeneral Ergin Saygun’un ailesini dün telefonla arayarak “Geçmiş olsun” dileklerini ileten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün de hastanede ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul'da kalp ameliyatı olan Emekli Orgeneral Ergin Saygun'a geçmiş olsun dileklerini iletti.. 
Başbakan Yard. Bülent Arınç, Balyoz davası tutuklusu Ergin Saygun'un tahliye edilmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.. 
 
Şimdi herkes merak ediyor. ABD, AKP ortak operasyonu olan bu tutuklamalara ve mahkumiyet kararları şimdi ne için eleştiriliyor?
 
Aslında her şey basit gibi,
 
Tüm Müslüman ülkelerden toplanıp Suriye üzerine salınan teröristlerle Esad’ın devrilemeyeceği anlaşılınca tekrar askeri müdahale seçeneği gündeme geldi. 
 
Esad’ı devirmek Erdoğan’ın görevi olduğuna göre, (kendisi öyle söylüyor) Suriye ile savaşmak bize kaldı.
 
Ama komutanların çoğu içeride! Dışarıdakilerde emekli olmanın yolunu arıyor, kimsenin savaşacak, savaşı düşünecek hali bile yok. Şimdi ABD ve Başbakan kara kara düşünüyor. Savaşı nasıl yürütürüz diye? Sanırım şöyle bir yol buldular tutuklamalara ve mahkumiyete karşı çıkmak. 
 
Ama yanlış anlamayın, amaç içeridekileri salmak değil, görev başında olanlara moral vermek. Bu şekilde verebilirlerse yani.
 
Aslında başbakan bana ne Esad diyecek ama beysbol sopası yok mu? Olanak bulsa sopadan kaçarak Şangay’a sığınacak ama o da olanaklı değil bunu ABD’de, Rusya’da, Başbakan da iyi biliyor.
 
Başbakan değil orduyu PKK/PYD’yi bile Esad’ın üzerine süremiyor. İmralı görüşmelerini Kandil kabul etmiyor.
 
ABD’de orta-doğuda yıktığı devletler yerine istikrarlı rejimler kuramıyor. Arap “baharı”nın arkasını getiremezse, yani Suriye arkasından İran rejimlerini deviremezse Arap “baharı” ABD için sonbahara dönüşecek.
 
Savaşın eşiğinde son taşlar oynanıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar