ORDU VİZYON BÜYÜKŞEHİRLERDEN BİRİ OLACAK

Enver Yılmaz Büyükşehir Belediye Başkanı olarak belediyenin yetkili organları ile ilk toplantısını yaptı.Basından takip edebildiğim kadarı ile, seçimlerde ne söz verdi ise, hepsinin arkasında olduğunu ifade ettiler. 
Toplantının tüm metnini defalarca okudum ve çıkardığım detayları sizlerle paylaşmak istiyorum.
 
Bana göre toplantının özü şu ifadelerde gizli. Enver Yılmaz :” İKİ YIL SONRA ORDU BÜYÜKŞEHİR  BELEDİYESİ ÜLKEMİZDE BEŞİNCİ SIRADA SAYILACAK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLACAKTIR.” 
 
Bu bir hedef belirlemedir. 
Hedefi yüksek tutan yöneticiler mutlaka hayallerine kavuşurlar. 
Hayali olmayanın geleceği de olmaz, başarısı da olmaz. Hedefinizi ne kadar yüksek tutarsanız, hedefe ulaşma şansınız o kadar yüksek demektir.
 
Eğer hedefinizi kısa belirlerseniz, alacağınız yol da hedefiniz kadar az olur. 
Hedef insanların ufku genişler, daima koşmayı hedeflerler. Hedefi olan insanlar etrafına da pozitif enerji verirler.
Pozitif düşünen insanlar topluluğu da devamlı yüksek sinerji üretirler. 
 
Eğer yöneticiler devamlı koşuyorlarsa , etrafındaki çalışanlar da koşmak zorundadırlar. Koşan insan üretken insandır.
 
Hımbıl insanın kimseye faydası olmamışken, etraflarına da hep olumsuz enerji verirler. Onun için hayatım boyunca “HIMBIL İNSAN” tipini hiç sevemedim.
 
Gördüğüm kadarı ile, Enver Yılmaz ile çalışacak kişiler koşmak zorundalar Hedef büyük.
Enver Yılmaz’ın hedefi Ordu’yu iki yıl içindeVİZYON BÜYÜKŞEHİR yapmak. 
 
Bu da vizyon sahibi yöneticiler ile olur. 
Türkiye’nin parmakla gösterilen beş Büyükşehirden birisi olacaksak, ki eğer Başkan inanıyorsa Belediye çalışanlarına uyku yok demektir. 
 
Başkan ayrıca şunları da söylüyor:”Bahsettiğimiz imardır, inşaattır, çöp tesisidir, stadyumdur.
 
Bakınız iki yıl sonra biz bunların hiç birini konuşmayacağız.” Çöple ilgili şunları da ilave ediyor:” Bizim çöp diye yıllardır çözüldüğü iddia edilen ama çözülemeyen sorunlarımız var.”
 
Ayrıca benim çok benimsediğim Stadyum ve Cumhuriyet Meydanı Projeleri ile ilgili de verdikleri sözün arkasında olduklarını hatırlatıyorlar.
 
Çöp ile ilgili tespitleri o kadar doğru ki, Enver Yılmaz’ın projeler ile ilgili her konuya tam vakıf olduğunu görebiliyoruz. Ne kadar doğru ifade etmişler.”BİZİM ÇÖP DİYE YILLARDIR ÇÖZÜLDÜĞÜ İDDİA 
 EDİLEN AMA ÇÖZÜLEMEYEN SORUNLARIMIZ VAR.” 
 
Tam isabet. 
Benim Belediye Meclis toplantılarında ve yazdığım yazılarda defalarca dile getirdiğim en büyük soruna değinmeleri ben de mutlu etti. 
 
Ordu Belediyesi yöneticileri Çöp Tesisi yaptık diye bütün Ordu’yu kandırdılar. Dünyanın hiçbir yerinde Afrika’da bile çöp tesisi derme çatma imalatlar ile yapılmaz.
 
Bu tesisler tamamen tekniğe ve tecrübeye dayalı özellik isteyen fabrikalardır. Derme çatma daha doğrusu ÇAKMA FABRİKA yaptılar.
 
Daha iki yılını tamamlamadan bütün tesis bir daha yenilenmek zorunda kaldı. Yani astarı yüzünden pahalıya mal oldu.
Bir sürü kaynak boşa gitti. İşte Enver Yılmaz’ın çöp sorunu çözüldü diye iddia edilen ama  çözülemeyen  ÇAKMA FABRİKANIN akıbetini çözmek de Büyükşehir Belediyesine kaldı.
Bir de Sayın Başkan’ın konuştuğu metnin satır aralarından en beğendiğim kısmını da sizinle paylaşmak istiyorum. 
Ne diyor Sayın Başkan: ”SİYASETİ BİR KENARA BIRAKTIK. BEN %55 İN BELEDİYE BAŞKANI DEĞİL, ORDU’LULARIN TAMAMININ BELEDİYE BAŞKANIYIM.” 
 
Bu ancak ayakta alkışlanır.
İKİ YIL SONRA BİZ BUNLARIN HİÇ BİRİNİ KONUŞMAYACAĞIZ DİYOR ENVER YILMAZ. Nasıl 
ki daha önce sözü verilen HAVALİMANI, ÇEVREYOLU, DEREYOLU Ordu gündeminden kalktı ise, yani verilen sözler yerine geldi ise, yani yıl sonu karnesi PEKİYİ ise, gerisi teferruattır.

Önceki ve Sonraki Yazılar